Πρωτοβουλία κατοίκων Πειραιά: "Θα ξαναψηφίσεις Mιχαλολιάκο;" (VIDEO)

Σοβαρότατες καταγγελίες είες βάρος του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, κάνει η "Πρωτοβουλία κατοίκων Πειραιά για τις παραλίες, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια". Με μία εκτενή ανάρτηση στο blog τους που αφορά στην εκμετάλλευση των παραλιών καταφέρονται εναντίον του Δημάρχου για όσα έχει μεθοδεύσει και για όσα κάνει , ενώ πριν τα κατήγγειλε.

Αναλυτικά:

"Στις 03/05/12 200 περίπου Πειραιώτες άφησαν τις εργασίες τους, τα σχολεία και τις υποχρεώσεις τους για να παρευρεθούν στον παράνομο πλειστηριασμό των παραλιών του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος κ. Β.Μιχαλολιάκος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες του Δημαρχείου, εμποδίζοντας τη νόμιμη προσέλευσή τους στον ανοικτό και δημόσιο διαγωνισμό.

Στην είσοδο του Δημαρχείου δημοτικοί αστυνομικοί και μπράβοι που εκτελούσαν εντολές επιχείρησαν να κλειδώσουν τις πόρτες και δεν δίστασαν να απειλήσουν ακόμα και μαθητές που είχαν αφήσει το μάθημά τους για να παρευρεθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των παραλιών.

Οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν και με δυναμική παρέμβαση βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου λάμβανε χώρα ο πλειστηριασμός. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε πως η διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν παράνομη, καθώς η περιφέρεια είχε για τυπικούς λόγους ακυρώσει την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρόλα αυτά ο κ. Μιχαλολιάκος προχώρησε στον πλειστηριασμό 3 μόλις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, θέλοντας προφανώς να προλάβει ένα αποτέλεσμα που πιθανόν δεν θα “βόλευε” στη συνέχεια για να προχωρήσει στο ξεπούλημα των ακτών μας. Τον πλειστηριασμό ο κος Μιχαλολιάκος κατάφερε να τον νομιμοποιήσει κάποιες μέρες αργότερα εκμεταλλευόμενος παραθυράκια της νομοθεσίας, που πάντα υπάρχουν για όσους θέλουν να τα εκμεταλλευτούν.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 3 διεκδικητές. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της παράνομης επιχείρησης στα Βοτσαλάκια, βάζοντας μπροστά έναν αχυράνθρωπο να φαίνεται ως διεκδικητής, ένας “λαγός” (δηλαδή κάποιος ακόμα, που φαίνεται πως διεκδικεί, για να είναι νόμιμη η διαδικασία) και ένας επιχειρηματίας εκ βορείου Ελλάδος, που δεν πλειοδότησε, καθότι όπως ενημέρωσε όσους παρευρισκόμασταν εκεί, ο διαγωνισμός ήταν στημένος καθώς η επιχείρηση στα Βοτσαλάκια, που έβγαινε στον πλειστηριασμό, ήταν ιδιόκτητη και δεν ανήκε στον Δήμο.

Στους κατοίκους που παρευρισκόμασταν στην διαδικασία και δηλώναμε πως είναι παράνομη, επειδή η Περιφέρεια είχε ακυρώσει την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή οι κάτοικοι ήμασταν αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας και επειδή η όλη διαδικασία ήταν μεθοδευμένη, ο κος Μιχαλολιάκος απάντησε κατηγορώντας μας πως εξυπηρετούμε μαφιόζους της νύχτας και πως είμαστε φασίστες, για να λάβει δυναμική απάντηση από τους παρευρισκομένους. Την ίδια στιγμή καταθέσαμε και 2000 υπογραφές πειραιωτών κατά της ιδιωτικοποίησης, οι οποίες ως γνωστόν τους επόμενους μήνες έφτασαν τις 5000.

Τελικά ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε και οι παραλίες κατέληξαν στον προηγούμενο επιχειρηματία, τον οποίο ο ίδιος ο κος Μιχαλολιάκος είχε κατηγορήσει από το βήμα του δημοτικού Συμβουλίου στις 30/01/12 ως παράνομο καταπατητή δημόσιας γης και κακοπληρωτή.

Η όλη διαδικασία στην ουσία έγινε για να νομιμοποιήσει ο Δήμαρχος τις παρανομίες που ο ίδιος είχε καταγγείλει και για να εξυπηρετήσει πολιτικές “κουμπαριές”. Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο παραλίες πλέον να ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο που με το καλημέρα παρανόμησε και καταπάτησε και στη Φρεαττύδα (βλέπε εδώ και εδώ), ενώ μέχρι και σήμερα το κατάστημα στα Βοτσαλάκια λειτουργεί χωρίς άδεια και έχει κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από την Κτηματική Υπηρεσία.

Ο εμπαιγμός και η απροκάλυπτη υποκρισία του Δημάρχου που την ίδια στιγμή που νομιμοποιούσε τις παρανομίες εγκαλούσε τους Δημότες του ως υπερασπιστές συμφερόντων που λυμαίνονται τις παραλίες, μας κατέστησε σαφές πως είχαμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν διστάζει να κατηγορήσει άλλους για αυτά που ο ίδιος πράττει.

Αυτό το θράσος και αυτή την υποκρισία ξαναθυμίζουμε σήμερα στους συμπολίτες μας, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να δώσουμε με την ψήφο μας την απάντηση που αρμόζει στον κ. Β. Μιχαλολιάκο.

Επιπλέον το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών στις παραλίες καθώς και για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους καθιστούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πολύ σημαντικές σε όλόκληρη τη χώρα. Αν ο κ. Μιχαλολιάκος νομιμοποίησε τις παρανομίες πριν την ύπαρξη του σχετικού νομοσχεδίου δεν θέλουμε να φανταζόμαστε τι θα πράξει μετά την ψήφισή του σε περίπτωση που επανεκλεγεί ως Δήμαρχος.

Τις επόμενες μέρες θα υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας όλα τα γεγονότα, που κατά τη γνώμη μας καθιστούν ακατάλληλο τον Κο Β. Μιχαλολιάκο για Δήμαρχο, ούτως ώστε στις ερχόμενες εκλογές να μην ενισχύσουμε με την πολύτιμη ψήφο μας έναν άνθρωπο που αγνοεί και υποτιμάει με τις πράξεις του τους πολίτες του Πειραιά"

Keywords
Τυχαία Θέματα