Κοστοβόρο το νέο κυβερνητικό σχήμα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναλυτική προσέγγιση του Χρήστου Σταϊκούρα , πρώην αν. υπουργού Οικονομικών, επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές στη λειτουργία των υπουργείο. Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ ενώ το υπουργείο Οικονομιών διακηρύσσει ότι προκύπτει ωφέλεια 50 εκατ ευρώ από την περιστολή του τελικώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπει ότι από τη μείωση του

αριθμού των θέσεων μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των μελών της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων αναμένεται να προκύψει μείωση της δημόσιας δαπάνης κατά 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια Έκθεση, η μείωση της δαπάνης αντιρροπείται πλήρως από την αύξηση δαπανών για τις νέες θέσεις στις 2 νέες Γενικές Γραμματείες (κόστος 1 εκατ. ευρώ), για την καταβολή αμοιβών στις νέες θέσεις αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων και στο προσωπικό που θα απασχολούν (κόστος 1,5 εκατ. ευρώ), για την καταβολή αμοιβών υπερωριακής απασχόλησης στον διπλάσιο αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων που προβλέπεται να αποσπώνται στα γραφεία των μελών της Κυβέρνησης (κόστος 930.000 ευρώ). Επίσης, δεν υπολογίζεται η καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους απεριόριστους εθελοντές συμβούλους στα γραφεία των μελών της Κυβέρνησης που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου αφού αυτό το κόστος «δεν μπορεί να προσδιορισθεί». «Συνεπώς» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας, «από τη νέα δομή της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν θα προκύψει τελικά δημοσιονομική ωφέλεια, αλλά πιθανότατα, στην πράξη, θα υπάρξει και αύξηση της δημόσιας δαπάνης».

ΔΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα