"Κοινοβούλιο": Μια πρωτοποριακή έκθεση - δράση στο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο αίθριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς την πρωτοποριακή έκθεση Parliament/Κοινοβούλιο από τον διεθνώς διακεκριμένο χορογράφο Michael Kliën.

Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ οπτικών και παραστατικών Τεχνών και θα εκτυλίσσεται στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου Μπενάκη για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, από τις 10 έως τις 18 Απριλίου. Ο τίτλος του, Parliament/Κοινοβούλιο, απαντά στις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της Ελλάδας

και αλλά και του κόσμου, αλλά και σε μία διαχρονική θεώρηση της ανθρώπινης κατάστασης.

Απλοί πολίτες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των ηλικιών, θα συναντηθούν στο αίθριο του μουσείου, σε μία δράση που λειτουργεί ως ερέθισμα στοχασμού πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο. Αυτό δεν γίνεται με υλικά μέσα αλλά μέσω της σιωπηλής επικοινωνίας που ενυπάρχει στο ανθρώπινο σώμα. Μια ομάδα ανθρώπων προσπαθούν να βιώσουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους: την όραση, την ακοή, την αφή, την κίνηση. Έτσι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τις θεμελιώδεις πραγματικότητες της ύπαρξης: άνθρωποι τη στιγμή της δράσης τους.

Το κοινό μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και να εισχωρήσει στο έργο, παίρνοντας θέση μεταξύ των υπόλοιπων συμμετεχόντων του Parliament/Κοινοβούλιο. Καθ' όλη την δράση τα όρια ανάμεσα στους συμμετέχοντες και στους παρατηρητές μετακινούνται. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν το έργο από απόσταση, ή μπορούν να εξερευνήσουν το τοπίο από κοντά, να «μπουν» μέσα στο έργο και να διαμορφώσουν σχέσεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και τη δράση τους. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν στο Parliament/Κοινοβούλιο με τον τρόπο τους, παθητικά ή ενεργά, και επηρεάζουν τον τρόπο που αυτό εξελίσσεται.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

Πέμπτη, 10 Απριλίου, 16:00 – 22:00
Παρασκευή, 11 Απριλίου, 12:00 – 22:00
Σάββατο, 12 Απριλίου, 12:00 – 22:00
Κυριακή, 13 Απριλίου, 12:00 – 18:00
Πέμπτη, 17 Απριλίου, 12:00 – 18:00
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 12:00 – 18:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορογραφία: Michael Kliën (Aυστρία)
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Βιτόρια Κώτσαλου (Ελλάδα), Jeff Gormly (Ιρλανδία)
Δραματουργία: Steve Valk (Γερμανία)
Συμμετέχοντες: 50 πολίτες και το κοινό


Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138

Keywords
Τυχαία Θέματα