Κίνηση ματ από τον Αντώνη Σαμαρά για τους 180

Το χαρτί του αιφνιδιασμού σε κάθε επίπεδο εξακολουθεί να είναι στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως απέδειξε και με το θέμα της επίσπευσης των προεδρικών εκλογών. Τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να έχει και plan Β, για τις Προεδρικές εκλογές είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα, είτε σε νέες κινήσεις, όπως αυτό της αντικατάστασης του υποψηφίου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία, άρχισαν από χθες να φουντώνουν.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να το διαψεύσει, ωστόσο οι φήμες και τα σενάρια εξακολουθούν.


Το γεγονός ότι κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από τον μαγικό αριθμό των «180», σύμφωνα με τις έως τώρα τοποθετήσεις της κρίσιμης μάζας των βουλευτών, οδηγεί αρκετούς σε υποθέσεις ότι την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε κίνηση ματ προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι.


Ορισμένοι από τους υπέρμαχους των συγκεκριμένων σεναρίων δεν αποκλείουν ότι το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου θα βγάλει πρόεδρο όχι τον κ. Δήμα αλλά τον κ. Φώτη Κουβέλη! Άλλοι πάλι σημειώνουν πως το πρόσωπο «μυστήριο» που θα εμφανιστεί στην τελευταία παράσταση θα είναι… γυναίκα!

Ωστόσο, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδουν όλες τις διακινούμενες φήμες και επιμένουν ότι η στρατηγική τους είναι να πάνε έως το τέλος με τον κ. Δήμα.

Υποστηρίζουν ότι ο κ. Δήμας αποτελεί την καλύτερη επιλογή καθώς τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Παραδέχονται όμως ότι το αποτέλεσμα δεν θα κριθεί τόσο από το πρόσωπο όσο από το κλίμα που θα επικρατεί την ώρα της τελικής μάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα