Κεκλεισµένων των... θυρών!

Ακροδεξιές απορίες...



Τους χρυσαυγίτες βουλευτές προσκάλεσε στην παρέλαση µόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας; Τι έκαναν στη δική τους περίπτωση οι περιφερειάρχες ∆υτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Ο Τατούλης, Βαγγελάκη, τι έκανε; Πάντως το θέµα Τζιτζικώστα «ξύπνησε» και τον Σίµο Κεδίκογλου, ο οποίος ξέχασε τις µέχρι τώρα «κρύες» και ανούσιες δηλώσεις του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε την πιο σκληρή δήλωσή του για το θέµα του Αποστόλη...

Γεύµα µε Παπούλια

Πριβέ γεύµα σε ουζερί της Καλαµαριάς είχαν το µεσηµέρι του Σαββάτου, µετά τα εγκαίνια

της έκθεσης για το 1940 στο ΥΜΑΘ, οι Κάρολος Παπούλιας και Θόδωρος Καράογλου. Η παρέα των επισήµων έφτασε στο µαγαζί λίγο πριν από τις 2 και έφυγε κοντά στις 4. Το κλίµα ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ενώ την παρέα πλαισίωνε και ο διευθυντής του Ιδρύµατος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλης Νικόλτσιος.

Η ατάκα «Ο Μπουτάρης υποστηρίζει άλλου είδους παρελάσεις» θα παίξει πολύ στις εκλογές, να µου το θυµηθείτε.

Χαλόου από την όµορφη πόλη του Μπουτάρ Αγά και του Μπένι. Και προσφάτως και του Τζιτζικώστα, που έδειξε ότι το κατέχει το σπορ της πολιτικής και τα βάζει και µε τους δύο µαζί! Αλλά κι αυτός ο Σίµος Κεδίκογλου να µιλάει για... γκάφες πολύ δεν πάει;

Το παρασκήνιο της επίθεσης



Αν υποψιαστώ ότι η Συγγρού άδειασε τον Απόστολο επειδή αρνήθηκε να κατέβει υποψήφιος δήµαρχος Θεσσαλονίκης, θα πηδηχτώ από το παράθυρο, που έλεγε και µια ψυχή...

Γιατί κάτι τέτοιο έχει αρχίσει και ψιθυρίζεται έντονα τις τελευταίες ηµέρες στη Θεσσαλονίκη και έχει µπλέξει ακόµα περισσότερο τα πράγµατα για το θέµα της πρόσκλησης στη Χρυσή Αυγή.

Για να ξέρετε, πάντως, όσοι στήριξαν τον Τζίτζι στην απόφασή του είπαν ότι κινήθηκε ως περιφερειάρχης και όχι ως κοµµατάρχης. Και εδώ που τα λέµε δεν έχουν και άδικο.

Κεκλεισµένων των... θυρών

Παπούλιας, Βαρθολοµαίος, Αβραµόπουλος ήρθαν, µας έκαναν άνω-κάτω, έκλεισαν δρόµους για πάρτη τους και, αφού έστησαν ένα τριήµερο επικοινωνιακό γλέντι, τελικά αναχώρησαν, αφήνοντάς µας ακόµη µεγαλύτερους µπελάδες.

Για παράδειγµα:
Είχε ή δεν είχε δίκιο ο Τζιτζικώστας για τη Χρυσή Αυγή; Αν ο Γρέγος ανέβαινε στην εξέδρα των επισήµων, τι θα συνέβαινε; Μήπως ο Βενιζέλος δεν πήγε στην παρέλαση της ∆ευτέρας, όχι επειδή στράβωσε µε τον «Τζίτζι», αλλά επειδή δεν τον χωρούσε η ίδια εξέδρα των επισήµων µε τον «Αβραµό»; Παρεµπιπτόντως, Μπουτάρης και Τζιτζικώστας παρακολούθησαν δίπλα-δίπλα τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρά τις µπηχτές που είχαν ανταλλάξει µερικά 24ωρα νωρίτερα για το θέµα της Χρυσής Αυγής. Τα όσα ειπώθηκαν on camera ξεχάστηκαν γρήγορα µπροστά στον Αγιο ∆ηµήτριο, ο οποίος έβαλε το... χεράκι του!

Αρχηγός µε υπασπιστές



Αρχηγικές εµφανίσεις κάνει τώρα τελευταία ο ∆ηµήτρης Βάνης, που εξακολουθεί να επιµένει ότι θα καταρτίσει δικό του συνδυασµό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Φρόντισε δε να έχει από δίπλα ως «υπασπιστές» και δύο αδέλφια από την Κοζάνη, που ήταν πολιτευτές µε τη Λούκα Κατσέλη (φωτ.) στις εθνικές εκλογές του 2012. Οι τρεις τους µάλιστα µπαστακώνονταν µπροστά στις τηλεοπτικές κάµερες, όπως ακριβώς έκανε ο «Μητσάρας» στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Επιστρέφει ο Μπάτος

Το σκέφτεται σοβαρά ο πρώην δήµαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος να ξανακατέβει υποψήφιος. Ο εν ενεργεία Σαραµάντος δεν έχει κάνει και πολλά πράγµατα και οι πιθανότητες επανεκλογής του είναι περιορισµένες. Λεπτοµέρειες προσεχώς.

Αλληλεγγύη



Πόσα από τα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας βγήκαν να υπερασπιστούν τον Τζιτζικώστα στην επίθεση που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ; Μην κουράζεστε, µετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και, πλην Ψωµιάδη και Ορφανού, κανείς άλλος δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη. Η αλληλεγγύη χαρακτηρίζει άλλωστε τη Ν.∆. εδώ και χρόνια.

Αλλεργία

Ανακοίνωση έβγαλε ο έκπτωτος περιφερειάρχης απαντώντας στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς βρέθηκε στην εξέδρα της παρέλασης, λέγοντας πως είχε πρόσκληση. Ο Πανίκας έσκασε µύτη µε γυαλί ηλίου, παρά τη συννεφιά, και παρακολούθησε όλη την παρέλαση. Μόνο που τον σύγχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πατριάρχης



Με ικανοποίηση αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Οικουµενικός Πατριάρχης ολοκληρώνοντας την πολυήµερη επίσκεψή του στη Μακεδονία. Ο Βαρθολοµαίος (φωτ.), παρά το κοπιαστικό του πρόγραµµα, εισέπραξε την αγάπη του κόσµου και επέστρεψε στην Πόλη µε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τηλέφωνα οργής

Μαθαίνω ότι χτύπησαν πολλά τηλέφωνα στο κόµµα της Ν.∆. από αγανακτισµένους Νεοδηµοκράτες που ήθελαν να διαµαρτυρηθούν για τον τρόπο αντίδρασης του κόµµατος απέναντι στον Τζίτζι. Η έκφραση «Μιλάει ο Κεδίκογλου για γκάφες;» ακούστηκε πολλές φορές και από πολλά χείλη στη Νέα ∆ηµοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα