Στους "σκληρούς" της πράσινης εξέδρας ο γιος του Μπαλτάκου

Του Γιώργου Λεβέντη, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το παιδικό όνειρο του ∆ηµητρίου-Γεωργίου Μπαλτάκου ήταν να γίνει -όπως ο ίδιος λέει στις παρέες του- «βάτραχος». Αφού µε τη βοήθεια της ∆ικαιοσύνης κατάφερε να το εκπληρώσει, τώρα έχει αρχίσει να µετρά αντίστροφα.

«Σε δύο χρόνια θα φύγω…» αναφέρει, δείχνοντας ουσιαστικά ότι το Λιµενικό αποτελεί απλά και µόνο έναν από τους πολλούς σταθµούς της ζωής του. Ο υιός του γραµµατέα του Υπουργικού Συµβουλίου,

κ. Τάκη Μπαλτάκου, αρέσκεται στις πολεµικές τέχνες. Για πολλούς αυτό µαζί µε την ενασχόλησή του µε τους οργανωµένους του Παναθηναϊκού είναι το χόµπι του.

ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ

Αν και «πράσινος», σχεδόν σε καθηµερινή βάση επισκέπτεται τον Πειραιά, όπου και παρακολουθεί µαθήµατα kick boxing. Η ενασχόληση µε τις πολεµικές τέχνες, τα τελευταία δύο χρόνια τον έφερε πολύ κοντά και µε πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Παραδοσιακά, άλλωστε, η οικογένεια διατηρούσε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας µε τους δραστηριοποιούµενους στο νεοναζιστικό κόµµα.

Σε ανύποπτο χρόνο, και πριν από τις τελευταίες εξελίξεις µε τις προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών, είχε προκαλέσει αίσθηση η αναφορά του γραµµατέα του Υπουργικού Συµβουλίου µε την οποία άφηνε ανοικτό το παράθυρο της συνεργασίας µε τη Χρυσή Αυγή. Με αφορµή το αντιρατσιστικό νοµοσχέδιο, ο κ. Μπαλτάκος εµφανίστηκε φανατικός πολέµιος, εξέλιξη που προκάλεσε τριγµούς στην τρικοµµατική κυβέρνηση.

Σε συζήτηση µε δηµοσιογράφους στη Βουλή λίγο αργότερα, ο στενός συνεργάτης του κ. Αντώνη Σαµαρά δήλωνε αφοπλιστικά: «Είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόµενο η Ν.∆. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει µε τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

Ο µικρός Μπαλτάκος, έχοντας προφανώς διαβάσει και τα πονήµατα του πατέρα του, διατηρούσε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε πολλούς χρυσαυγίτες. Το πιο γνωστό πεδίο δράσης του δόκιµου σηµαιοφόρου του Λιµενικού Μπαλτάκου είναι κατά κοινή παραδοχή η «Θύρα 13». Οσοι γνωρίζουν τα συνδεσµιακά τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της οµάδας, που δραστηριοποιείται στον κεντρικό σύνδεσµο, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. «Είναι τρελός µε τον Παναθηναϊκό», υποστηρίζουν φίλοι του, αποδίδοντας το πάθος του στο γεγονός ότι από µικρός µαζί µε τον πατέρα του ξηµεροβραδιάζονταν στα οπαδικά στέκια.

ΣΤΕΝΟ ΔΕΣΙΜΟ

Ως γνωστόν, ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε νοµικός σύµβουλος του Παναθηναϊκού και για ένα διάστηµα εκπρόσωπος της «πράσινης» ΠΑΕ στην ΕΠΑΕ.
Παρά το στενό δέσιµο της οικογένειας µε τον Παναθηναϊκό, εσχάτως η ενασχόληση του υιού Μπαλτάκου στη «Θύρα 13» έχει αρχίσει να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στον πατέρα του. «Είναι ο µεγάλος του καηµός» αναφέρουν πρόσωπα που συνοµιλούν µε τον υψηλόβαθµο κυβερνητικό αξιωµατούχο. Από το 2009, ο κ. Μπαλτάκος έχει καταβάλει κατ’ επανάληψη προσπάθειες να πείσει τον διάδοχό του να εγκαταλείψει την εξέδρα των φανατικών.

Ωστόσο, παρά την πίεση, δεν έχει καταφέρει το επιθυµητό αποτέλεσµα. Απεναντίας, ο ∆ηµήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος εξακολουθεί να συναναστρέφεται µε τους «σκληρούς» της «Θύρας 13». Επί κυβερνήσεων Σαµαρά, ήταν αρκετές οι περιπτώσεις, όπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τα «πράσινα» κατατόπια, που η συµµετοχή του υιού Μπαλτάκου στις δράσεις των οργανωµένων λειτούργησε λυτρωτικά για το σύνολο. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν την υπόθεση ενός αλβανικής καταγωγής οπαδού του Παναθηναϊκού, που αφέθηκε ελεύθερος µετά την καίρια παρέµβαση του γραµµατέα της κυβέρνησης. «Ο,τι κι αν γίνει, θα µας βγάλει έξω ο Μπαλτάκος», είναι η φράση που ακούγεται στην εξέδρα των οργανωµένων. Συχνά, αυτή εκστοµίζεται και από τα χείλη του γιου του.

Επιχειρησιακός ο ρόλος του

Ακόµη και σήµερα, το δικηγορικό γραφείο του κυβερνητικού αξιωµατούχου, µε µπροστάρη τον πρώην συνεταίρο του, κ. Μιχάλη ∆ηµητρακόπουλο, παρεµβαίνει άµεσα, προκειµένου να δίνει λύσεις στις δύσκολες οπαδικές υποθέσεις. Το δίδυµο Μπαλτάκου-∆ηµητρακόπουλου έχει ως πελάτη στις δικαστικές του περιπέτειες και τον στενό συνεργάτη του κ. Αλαφούζου και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Χρήστο Παναγόπουλο.

Ο µικρός Μπαλτάκος θεωρείται αναπόσπαστο µέλος της αλβανοκουρδικής παρέας των σκληρών της «Θύρας 13», έχοντας, όπως ακούγεται στην οπαδική πιάτσα, και επιχειρησιακό ρόλο στα δρώµενα. ∆εν είναι τυχαίο ότι το µεγαλύτερο µέρος του χρόνου του το αναλώνει στον σύνδεσµο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ ακόµη και όταν βγαίνει έξω, επιλέγει τα «πράσινα» στέκια που βρίσκονται πέριξ της περιοχής των Αµπελοκήπων. Τα περισσότερα βράδια τον συναντά κανείς στο σουβλατζίδικο της Πανόρµου, που αποτελεί ένα από τα πιο δηµοφιλή στέκια των οπαδών του Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας, η διασκέδαση του υιού Μπαλτάκου αρχίζει και τελειώνει στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα