Καταστράφηκαν 329 κτίρια στην Άρτα από την κακοκαιρία

Ζημιές προκάλεσε σε 329 κτήρια στους δήμους Άρτας και Νικολάου Σκουφά η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών.

Επειδή, μάλιστα, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και η πρόσβαση σε πολλές περιοχές είναι δυσχερής ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί όταν ολοκληρωθούν σε όλες τις περιοχές οι αυτοψίες.

Αναλυτικά στους 15 οικισμούς των δύο δήμων ζημιές καταγράφηκαν:

σε 229 κατοικίες,
σε 28 επαγγελματικούς χώρους
σε 78 αποθήκες
και σε 4 δημόσια κτήρια

Στην Ευρυτανία στάλθηκαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων

Φυσικών Καταστροφών προκειμένου να ελεγχθούν κτίρια στο Κρίκελλο στο οποίο έχουν παρουσιαστεί κατολισθητικά φαινόμενα. Παράλληλα καταγράφηκαν κατολισθήσεις σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο και προβλήματα στη Δομνίστα και στη Δημοτική Ενότητα Αράχθου όπου δεν είναι προς το παρόν δυνατή η πρόσβαση. Γίνονται προσπάθειες για την πρόσβαση στην περιοχή των Αγράφων από το Νομό Καρδίτσας. Σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης και διακοπής της επικοινωνίας σε διάφορους οικισμούς.

Στην Πρέβεζα υπάρχουν προβλήματα σε βιοτεχνίες και εργοστάσια στο Δήμο Πάργας και τον Δήμο Ζηρού, όπου δεν ήταν δυνατή ακόμη η πρόσβαση λόγω της στάθμης των υδάτων. Μόλις είναι δυνατόν θα αρχίσει το έργο των κλιμακίων απογραφής

Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν κατολισθήσεις σε όλο το νομό χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας με έντονα φαινόμενα στην κοινότητα Κλεπά.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήσρτου Σπίρτζη, επισπεύδονται οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγέντων περιοχών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσουν μέσω των φορέων της Αυτοδιοίκησης οι οικονομικές αποζημιώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα