Καταριανοί στρατιωτικοί παρήλασαν στην ακριτική Αλεξανδρούπολη

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αντίκρισαν χθες οι κάτοικοι της ακριτικής Αλεξανδρουπόλεως, οι οποίοι παρακολούθησαν τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στην πρωτεύουσα του Έβρου, βλέποντας ένα τμήμα στρατιωτικών από το Κατάρ να ανοίγουν – τιμής ένεκεν – την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων της (τοπικής) ιστορικής ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού.

Η παρέλαση του τμήματος αυτού έχει και ένα μικρό ιστορικό.

Το τμήμα των Καταριανών στρατιωτικών, αποτελούμενο από περίπου 100 άτομα, βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη

από τα μέσα Φεβρουαρίου και θα παραμείνει εκεί ως τα τέλη Μαίου, προκειμένου να εκπαιδευτεί στο υπερσύγχρονο κέντρο εξομοιωτών αρμάτων μάχης Leopard-2A6HEL και Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού που εδρεύει στην πόλη. Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιείται από Έλληνες μαυροσκούφηδες στην αγγλική γλώσσα και οι Καταριανοί είναι κατενθουσιασμένοι από όλο το «πακέτο» (εκπαίδευση, εγκαταστάσεις, διαμονή κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτού του εξαιρετικού κλίματος που υπάρχει και γνωρίζοντας για την Εθνική μας επέτειο ο επικεφαλής τους ζήτησε την άδεια αρμοδίως όπως σε ένδειξη συμμετοχής τους στον μεγάλο εορτασμό μας (και τη συμβολή του, μην το ξεχνάμε αυτό) να παρελάσουν μαζί με τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα.

Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε σε χρόνο – ρεκόρ και πραγματικά μια διμοιρία Καταριανών στρατιωτικών με επικεφαλής τη Σημαία της χώρας τους, παρέλασαν αόπλως και τιμητικώς στην κεφαλή των στρατιωτικών τμημάτων, απονέμοντας έτσι χαιρετισμό – καταχειροκροτούμενοι – στους επισήμους, στο Νομάρχη και στον νέο διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγο Παν.Φαραντάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οπτικό υλικό από την παρέλαση αυτή, πήρε μαζί του στο Κατάρ που επισκέπτεται επίσημα και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, για να το δείξει στον Καταριανό ομόλογό του, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για επέκταση και σε άλλους τομείς αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα