Καταναλωτικό αμόκ λόγω εκπτώσεων!

Πραγματική έφοδο στα καταστήματα έκαναν οι καταναλωτές σε Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, για να κάνουν συμφέρουσες αγορές στις παραδοσιακές, μεγάλες εκπτώσεις που γίνονται στις χώρες αυτές την πρώτη μέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Στις 6 το πρωί της Πέμπτης, οι πόρτες του πασίγνωστου πολυκαταστήματος Σέλφριτζες στο Λονδίνο άνοιξαν και εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν με στόχο να αγοράσουν σε πολύ φθηνές

τιμές ότι είχαν βάλει στο μάτι.



Αμετανόητοι καταναλωτές, ντόπιοι και τουρίστες, είχαν λάβει θέση από τη νύχτα έξω από τα καταστήματα, έτοιμοι να ψωνίσουν την πρώτη μέρα μετά τα Χριστούγεννα, που κατά παράδοση γίνονται μεγάλες εκπτώσεις, μεχρι 75%. Υπολογίζεται ότι ενάμισι εκατομμύριο καταναλωτές ξόδεψαν 15 εκατ λίρες χθες, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με πέρσι.


Στις 5 το πρωί άνοιξαν τα μαγαζιά στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη. Χιλιάδες περίμεναν στην ουρά από το απόγευμα των Χριστουγέννων για να μπουν νωρίς, πριν αδειάσουν τα ράφια..Κάποιοι αγόρασαν τηλεοράσεις των 1000 δολαρίων μόλις 50 δολάρια.

Υπολογίζεται ότι οι Αυστραλοί ξόδεψαν 2 δις δολάρια μέσα σε μια ημέρα και ότι οι εισπράξεις ήταν αυξημένες 6% σε σύγκριση με πέρσι... Μεγάλο μέρος των αγορών πάντως και φέτος έγινε μέσω διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα