Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού

Με βροχερό καιρό θα κυλήσει το επόμενο διήμερο κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι αύριο κυρίως στο Αιγαίο, ενώ βαθμιαία εξασθένησή τους αναμένεται από το Σάββατο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή

27/12/2013, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 15-16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο 28/12/2013, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, τη Μακεδονία, τα νησιά του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και τις Κυκλάδες, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, ενώ στα δυτικά και την Κρήτη τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 29/12/2013, προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, αλλά με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα