Καϊλή και Πεταλωτής διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα Παραπολιτικά 90,1

Άρχισαν τα... όργανα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ μετά τη διάσπαση που προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στα Παραπολιτικά

90,1, άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό, σημειώνοντας πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τήρησε την δέσμευσή του για Συνέδριο.

«Είναι καθαρά θέμα πολιτικής έκφρασης μίας μεγάλης μερίδας του κόσμου που ήθελε να εκφραστεί και εκλογικά. Αυτό δεν το λέω απλώς εγώ, αλλά υπήρχε μεγάλη φθορά. Πολλά στελέχη το έλεγαν και το συζητούσαν ακόμη και δημόσια , αλλά η δέσμευση για ένα ανοιχτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιήθηκε, ούτε και ποτέ δεν έγινε κουβέντα για νέο πρόεδρο», είπε και συνέχισε "Είχαμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό τον αφανισμό. Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίχθηκε σε κάτι άλλο. Να σκεφτεί κανείς, ότι η μεγάλη σειρά των ενεργών στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον αλλού. Εμείς δεν ήμασταν διατεθειμένοι να συναινέσουμε στον αφανισμό της χώρας".

Όσον αφορά σε ενδεχόμενες συνεργασίες, ο κύριος Πεταλωτής δήλωσε: «Η θέση ευθύνης μας είναι δεδομένη και σημαντική. Δεν θα συνεργαζόμασταν ποτέ με μια δεξιά κυβέρνηση. Με μια συμφωνία και ένα πεδίο σύγκλισης που θα υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα για την πορεία της χώρας.… Δεν θα μας αφορά αυτό που γινόταν μέχρι τώρα. Το πρόβλημα μας δεν είναι να συγκυβερνήσουμε».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, διαβεβαίωσε πως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν μια πολιτική που χαράχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. "Πολιτικά δεν αντιλαμβάνεται κανείς ποια είναι η διαφοροποίηση. Επειδή αισθάνομαι ότι τα πράγματα έχουν πολιτική διαφοροποίηση, ας περιμένουμε να δούμε τι καινούριο έχει ο Παπανδρέου να προσφέρει», δήλωσε και πρόσθεσε: "Υπήρξε πρωθυπουργός με αυτοδυναμία. Η εισήγησή του ήταν να μπούμε σε συγκυβέρνηση. Τα πολιτικά παιδιά του Ανδρέου Παπανδρέου έχουν συστρατευτεί μαζί μας…"

Κλείνοντας, η Εύα Καϊλή, διευκρίνισε πως είδε προσωπικό και όχι πολιτικό κίνητρο πίσω από την διακήρυξη του νέου κομματικού φορέα λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν φέρνει τίποτα το καινούργιο. "Προς το παρόν τα πράγματα φαίνονται να είναι προσωπικά και όχι πολιτικά… Ο μόνος που μπορεί να κερδίσει από αυτό, είναι η ΝΔ. Εγώ δεν ακούω κάτι διαφορετικό από την πολιτική που χαράχθηκε το 2009 και το 2011".

Keywords
Τυχαία Θέματα