Ημέρα Μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως οργανώθηκε στον Έβρο

Hμέρα Μνήμης για την επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς Τούρκους, στις 29 Μαίου του 1453, διοργάνωσε η 31η Μηχανoκίνητη Ταξιαρχία «Κάμια», υπό την αιγίδα της ΧΙΙ (12ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού «Έβρος».

Η δραστηριότητα αυτή της Ταξιαρχίας για τη διατήρηση άσβεστης της Μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοσμοσώτειρας Φερών, παρουσία του Διοικητή της ιστορικής ΧΙΙ

Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγου Παναγιώτη Φαραντάτου, οι διοικητές των 31 και 7 Μηχανοκινήτων Ταξιαρχιών, της ΧΧΙΙΙ (23ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, καθώς και τοπικές δημοτικές και θρησκευτικές αρχές και φορείς.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία τη χρονική στιγμή που γίνεται και στον τόπο που γίνεται, στον ακριτικό και πάντα υπερήφανο Έβρο και μάλιστα στον Ι.Ν Κοσμοσώτειρας Φερών που μοιάζει τόσο πολύ με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και προχώρησαν στην υλοποίησή της. Γιατί – ως γνωστόν – δεν υπάρχουν ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, αλλά ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ….

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα