Βορίδης: Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση για το κούρεμα

Πεποισμένος πως κάθε μέρα η χώρα είναι πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Real FM. Αναφερόμενος στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως σκίζει κάθε μέρα τα μνημόνια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξήγησε πως ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι σταδιακά έρχεται η έξοδος από την κρίση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτομάτως εξαφανίζονται

οι δεσμεύσεις της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, πως το χρέος είναι βιώσιμο και είναι αδύνατο το κούρεμα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δεν γνώριζε την εν λόγω δήλωση, ωστόσο, διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για διαγραφή του χρέους. "Η συζήτηση δεν έχει φύγει από το τραπέζι. Με την επιμήκυνση το χρέος μένει εκεί, ουσιαστικά αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να πετύχει αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, γι' αυτό και ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομικής πολιτικής της χώρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και να έρθει ανάπτυξη μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα. "Να δεχθούμε ότι έχουμε μπει σε χρονιά που έχει σταματήσει η ύφεση, που ο προϋπολογισμός εκτελείται και οι στόχοι επιτυγχάνονται. Συνεπώς έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν. Έχουμε δεδομένα πια, όπως το ότι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν μεγαλύτερη ύφεση. Υπάρχουν διαψεύσεις της τρόικας από τα στοιχεία". Ακόμη, όσον αφορά στην ανεργία, προσέθεσε πως "ήταν 27,7% τον Σεπτέμβριο του 2013. Πλέον βρίσκεται στο 25% περίπου. Αν μέχρι τον Ιούνιο έχουμε αποκλιμάκωση της ανεργίας 1,5% μπορούμε να ευελπιστούμε σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα", ενώ "οι θέσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορούν σε συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένους κλάδους, είναι ένας στρατηγικός στόχος που πρέπει να πετύχει η πολιτεία".

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης δεν φάνηκε να ανησυχεί από την πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι θα είναι μία απόφαση των βουλευτών εν τέλει, λόγω του μεγάλου αριθμού των ανεξάρτητων βουλευτών. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο και ρυθμιστής του έθνους, συνεπώς είναι αλλοίωση η απόπειρα πρόκλησης πρόωρων εκλογών", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα