Ιαπωνία: Βανδαλισμός στα αντίτυπα του "Ημερολογίου της Άννα Φρανκ"

Ένα αν μη τι άλλο περίεργο περιστατικό απασχολεί τις αρχές της Ιαπωνίας εδώ και λίγες μέρες, αφού σε πολλές μεγάλες βιβλιοθήκες της χώρας άγνωστοι καταστρέφουν αντίτυπα του διάσημου best-seller "Το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ".

Όπως σημειώνει η New York Times, οι υπεύθυνοι βρίσκουν βιβλία με σκισμένες σελίδες, ενώ είναι ανησυχητικές οι διαστάσεις που αποκτά το φαινόμενο, καθώς μέχρι στιγμής 265 αντίτυπα σε

31 διαφορετικές βιβλιοθήκες όλης της Ιαπωνίας έχουν υποστεί βανδαλισμούς. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση του φαινομένου και σε άλλες βιβλιοθήκες, οι υπεύθυνοι έχουν αποσύρει το βιβλίο από τα ράφια τους για τα προφυλάξουν.

Οι αρχές ερευνούν το θέμα, ενώ φαίνεται πως πρόκειται για οργανωμένη ενέργεια. Υπενθυμίζεται πως το "Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ" είναι το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε η ομώνυμη κοπέλα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μαζί με την οικογένειά της κρυβόταν από τους Ναζί. Τελικά, την εκτέλεσαν μαζί με τους δικούς της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ηλικία 15 ετών, ωστόσο, οι σημειώσεις της συνιστούν μία από τις σημαντικότερες μαρτυρίες γύρω από το Ολοκαύτωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα