Σόιμπλε: "Η Αθήνα δεν έχει στείλει λίστα μεταρρυθμίσεων"

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργού Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Αθήνα δεν έχει ακόμα υποβάλει λίστα με μεταρρυθμίσεις.

Οπως είπε ο κ. Γιέγκερ οι εταίροι περιμένουν την τελική εκδοχή των ελληνικών θέσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει οριστεί Eurogroup για την Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι το Βερολίνο θέλει την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί πως θα υποβάλει την τελική λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις

το αργότερο εντός της Δευτέρας, ενώ σημαντικές διαφορές εξακολουθούν να χωρίζουν την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Μέχρι τη Mεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, πάντως, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει θετική απόφαση του Eurogroup για τη χώρα μας, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να βρει 1,4 δισ. ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει 6μηνα έντοκα γραμμάτια που λήγουν στις 14 Απριλίου, ενώ στις 9 Απριλίου πρέπει να πληρωθεί και δόση 450.000.000 ευρώ προς το ΔΝΤ. Άλλη μία παρτίδα τρίμηνων εντόκων γραμματίων 1 δισ. λήγει στις 17 Απριλίου ενώ παράλληλα πρέπει να βρεθούν και τουλάχιστον 1+1,5 δισ. για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, πριν και μετά το Πάσχα αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η συζήτηση για την διαπραγμάτευση

Έρχεται το ηλεκτρονικό καταθεσιολόγιο με καταγραφή 15ετίας

Έρχεται ξανά το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα