Η οικία του Άγγελου Σικελιανού γίνεται Μουσείο

Η δημοτική αρχή της Λευκάδας προχώρησε σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης της οικίας του Άγγελου Σικελιανού και τη μετατροπή της σε Μουσείο.

«Σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και επιτέλους θα σώσουμε το σπίτι όχι απλά ενός ποιητή, αλλά ενός εθνικού ποιητή που έχει και μια οικουμενικότητα με βάση το έργο που έχει προσφέρει» ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, μετά την υπογραφή της

συμφωνίας για τη χορηγία του έργου αναστήλωσης, από την Εθνική Τράπεζα.Ο δήμαρχος του νησιού εκτίμησε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και ότι το καλοκαίρι το οίκημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως Μουσείο Άγγελου Σικελιανού. «Δεν ανακαινίζουμε και συντηρούμε απλά ένα σπίτι, αλλά διασώζεται, αξιοποιείται και μέσω αυτού προβάλλεται και το έργο του συμπατριώτη μας, του Αγγέλου Σικελιανού» τόνισε. Η αποκατάσταση του οικήματος εκτιμάται ότι απαιτεί περίπου 800.000 ευρώ, ποσό που ο δήμος αδυνατεί να διαθέσει. Η ανακαίνιση θα επιτευχθεί με τη χορηγία και την κοινωνική ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ανάλογη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση του έργου υπήρξε και στο παρελθόν, αλλά το έργο δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο, που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, οι συζητήσεις εντάθηκαν και τελικά ευοδώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτότυπο "δημοψήφισμα" για τα Μάρμαρα στο "Ελ. Βενιζέλος" (VIDEO)

Για να μην ξαναπείς ποτέ... Μαμά Πεινάω

Τασούλας: "Την Τετάρτη νέες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη"

"Ανέβασαν" στο Instagram του Μουσείου τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα