Η Νατάσα Καραμανλή σε ρόλο έκπληξη!

Μια έκπληξη περίµενε τους κατοίκους του Πόρου που βρέθηκαν το απόγευµα της προηγούµενης Παρασκευής στο λιµάνι του όµορφου νησιού του Αργοσαρωνικού. Η Νατάσα Καραµανλή, µαζί µε µια οµάδα ιατρών αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραµµής κρατώντας µια µικρή βαλίτσα. Οσοι αντιλήφθηκαν την παρουσία της αναρωτήθηκαν για τον σκοπό της επίσκεψής της, ενώ σε χρόνο µηδέν η είδηση της παρουσίας της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού έκανε τον γύρο του νησιού και έγινε αµέσως το πρώτο θέµα συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Το ταξίδι, ωστόσο, της κ. Παζαΐτη στον Πόρο δεν ήταν για αναψυχή, αλλά για επιστηµονικούς

λόγους και συγκεκριµένα για τη διηµερίδα υγείας µε θέµα «Πρώιµος καρκίνος µαστού: Από τη διάγνωση στη θεραπεία», που διήρκεσε από τις 2 µέχρι τις 3 του µήνα. Σε αυτήν η ίδια συµµετείχε ως οµιλήτρια, αλλά και ως γιατρός εξέτασης, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

ΕΞΕΤΑΣΗ

Από νωρίς το πρωί του περασµένου Σαββάτου η κ. Καραµανλή -που έχει εδώ και αρκετό καιρό την ειδικότητα της γενικής χειρουργού, ενώ παραµένει επικεφαλής του τµήµατος µαστού σε ιδιωτική κλινική- φορώντας µια άσπρη ιατρική ρόµπα, µαζί µε τα υπόλοιπα µέλη της οµάδας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο, υπό την επίβλεψη του διευθυντή της κλινικής, καθηγητή Γεώργιου Ζωγράφου, υποδεχόταν γυναίκες στο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου. Μεθοδικά, παίρνοντας ιστορικό από κάθε µία ξεχωριστά, προέβαινε σε εξέταση µαστού, εκτιµώντας παράλληλα την κλινική εικόνα µε βάση και προηγούµενες µαστογραφίες και υπερηχογραφήµατα στα οποία είχαν υποβληθεί οι εξεταζόµενες. Σύµφωνα µε πληροφορίες, µάλιστα, σε 14 περιπτώσεις η Νατάσα Παζαΐτη και οι υπόλοιποι ιατροί προχώρησαν στη λήψη υλικού για την πραγµατοποίηση βιοψίας.

«Η κ. Παζαΐτη ήταν εδώ σαν γυναίκα, σαν επιστήµονας, µέλος µιας ιατρικής οµάδας που, όπως µαθαίνω, είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στο εξωτερικό σε αυτόν τον τοµέα», αναφέρει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο δήµαρχος Πόρου, ∆ηµήτρης Στρατηγός, ο οποίος µίλησε µε τα καλύτερα λόγια για την απόφαση της συζύγου του Κ. Καραµανλή να συµµετάσχει σε µια τέτοια πρωτοβουλία. «Η κ. Παζαΐτη έκανε εξέταση στον κόσµο, πήρε δείγµατα και ενηµέρωσε όσους εξέτασε για την πρόληψη του καρκίνου του µαστού. Το βασικότερο ήταν να ενηµερωθεί ο κόσµος», επισηµαίνει ο ίδιος και αποκαλύπτει ότι ο αριθµός των γυναικών που εξετάστηκαν από την ιατρική οµάδα του κ. Ζωγράφου έφτασε τις ογδόντα έξι.

Ο κ. Στρατηγός δηλώνει ότι ο ίδιος είχε και µια σύντοµη συνοµιλία µαζί της, ενώ του εξέφρασε τον θαυµασµό της για το «νησί των καπεταναίων». «∆εν είχε ξαναέρθει η κ. Παζαΐτη στον Πόρο και κατενθουσιάστηκε. Ο κόσµος την υποδέχθηκε µε θέρµη», σηµειώνει και ξεκαθαρίζει ότι δεν έγινε καµία πολιτική συζήτηση. «Ξεναγήσαµε όλη την οµάδα στο νησί και φιλοξενήθηκε από τον δήµο µε χορηγίες δηµοτών και πολιτών. Το ευχάριστο είναι ότι συµµετείχαν οι επαγγελµατίες και οι φορείς του νησιού και ο δήµος δεν χάλασε ούτε ευρώ», καταλήγει.

Ο κ. Στρατηγός βέβαια την επόµενη ηµέρα της διηµερίδας άφησε τις αιχµές του για την πολιτική του υπουργείου Υγείας όσον αφορά τις νοσοκοµειακές υποδοµές του νησιού. Συγκεκριµένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Συγγρού, ο δήµαρχος Πόρου απηύθυνε χαιρετισµό στην οµάδα και αφού επεσήµανε τις ελλείψεις σε ιατρούς και υποδοµές που υπάρχουν, ευχαρίστησε τους συµµετέχοντες για την προσφορά τους «στο πιο όµορφο δυναµικό του τόπου µας, τις γυναίκες».

Μετά από µια µακροσκελή ενηµέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του µαστού και τις σύγχρονες επιστηµονικές µεθόδους εξέτασης, διάγνωσης, επέµβασης, θεραπείας και αποκατάστασης από τον καθηγητή Ιατρικής Γιώργο Ζωγράφο, τον λόγο έλαβε, αναφερόµενη στο ζήτηµα της πλαστικής αποκατάστασης, η κ. Παζαΐτη-Καραµανλή, η οποία κέρδισε µε τη σεµνότητά της το κοινό.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

«Είναι µια ολοκληρωµένη επιστήµονας, που µπορεί κάποιος να απευθυνθεί σε αυτήν για να τον βοηθήσει», ανέφερε ένας εκ των συµµετεχόντων στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού «κερδίζει τους συνοµιλητές της γιατί τους εµπνέει εµπιστοσύνη, ενώ δείχνει να παίρνει πάνω της το ιατρικό πρόβληµα που κάποιος της εκµυστηρεύεται».

Σηµειώνεται ότι αντίστοιχες δράσεις µε αυτή που πραγµατοποιήθηκε στον Πόρο και σκοπό είχε την πρόληψη του καρκίνου του µαστού θα συνεχιστούν από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκοµείου, και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε συνεργασία µε τοπικούς φορείς. Σύµφωνα µε πληροφορίες, και σε αυτές θα συµµετάσχει η κ. Καραµανλή, καθώς ενθουσιάστηκε από το ταξίδι της στο νησί του Αργοσαρωνικού και την εµπειρία της εκεί.

Η ηµερίδα στο Χαλάνδρι

Πολύ σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει το θέµα της πρόληψης του καρκίνου του µαστού η κ. Νατάσα Καραµανλή, γι’ αυτό και δεν αρνείται προσκλήσεις σε ενηµερωτικές εκδηλώσεις. Στα τέλη Οκτωβρίου, µάλιστα, αποδέχθηκε να µιλήσει στην ενηµερωτική ηµερίδα µε θέµα: «Καρκίνος του µαστού: Πρόληψη - θεραπεία», που διοργάνωσε γνωστό ιδιωτικό ιατρικό κέντρο του Χαλανδρίου. Οι οµιλητές, µεταξύ των οποίων η ψυχολόγος Κατερίνα Μαριδάκη-Κασσωτάκη, η βιολόγος Αγάπη Κατάκη και η φυσικοθεραπεύτρια Εβίτα Παπαργυροπούλου, έδωσαν σηµαντικές πληροφορίες για τους σωστούς τρόπους πρόληψης του καρκίνου του µαστού. Η κ. Παζαΐτη από την πλευρά της εστίασε στη θεραπεία της νόσου, θέµα το οποίο παρουσίασε µε υλικό που άντλησε τόσο από τη διαδροµή της ως χειρουργού όσο και από την εµπειρία που έχει αποκοµίσει από τη µέχρι σήµερα επαφή της µε τη νόσο σε δηµόσιες και ιδιωτικές κλινικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα