Η κίνηση ματ του Σαμαρά με την εξαίρεση Δένδια

Στην κοινή συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας δεν πήρε μέρος ο Νίκος Δένδιας όπως είναι από χθες γνωστό μετά από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Ο βασικός λόγος είναι ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχει μία περίοδος έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να δείξει ένα συναινετικό προφίλ απέναντι στην Τουρκία ενώ ούτε για τον Νίκο Δένδια θα ήταν άνετο να βρεθεί απέναντι στον Τούρκο ομόλογό του τη στιγμή που πριν λίγες ημέρες τουρκικό ραντάρ παρενόχλησε το ελικόπτερο που τον μετέφερε σε ελληνικό εναέριο χώρο.

Από την άλλη όμως ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να καταστήσει σαφές ότι όλα τίθενται υπό το πρίσμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και ειδικά στον τομέα της Οικονομίας, αφού οποιαδήπτε επένδυση είναι ευπρόσδεκτη από την ελληνική κυβέρνηση. Εκείνο όμως που δεν τίθεται υπό το ίδιο πρίσμα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, η αποστολή των οποίων είναι κατά τι διαφορετική. "Αυτό φρόντισε ο πρωθυπουργός να καταστήσει σαφές στον Νταβούτογλου" έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Σαμαρά σε Νταβούτογλου για Αιγαίο και Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα