Συνάντηση Ολάντ - Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν για την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν το Μέγαρο των Ηλυσίων και το Κρεμλίνο.

Ο Ολάντ, που χθες ζήτησε να υπάρξει «αποκλιμάκωση» στην ουκρανική κρίση, θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Καζακστάν, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, διευκρίνισε το προεδρικό μέγαρο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της γαλλικής προεδρίας και μάλλον θα γίνει στο αεροδρόμιο

της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μία εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή. Ωστόσο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συζητήσει με τον Φρανσουά Ολάντ το θέμα της Ουκρανίας και την απόφαση της Γαλλίας να αναβάλει «μέχρι νεωτέρας» την παράδοση του πρώτου από τα 2 πολεμικά πλοία Μιστράλ που είχε παραγγείλει η Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επιβεβαίωσαν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μια στάση στη Μόσχα επιστρέφοντας στη Γαλλία από το Καζακστάν όπου είπε ότι ο ίδιος, ο Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα πρέπει «να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποκλιμάκωσης της έντασης» μαζί. Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Ολάντ προέτρεψε τον Πούτιν να κοιτάξει το μέλλον παρά να παραμένει στο παρελθόν προκειμένου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών στη Νέα Υόρκη

Βιντεοσκοπούσαν γυμνές τις γυναίκες σε αμερικανικό υποβρύχιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα