Η επόμενη ημέρα στη Χρυσή Αυγή

Τόσο για το μέλλον του ίδιου, όσο και για το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα είναι καθοριστική η απόφαση του ανακριτή, για την προφυλάκιση ή μη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η απολογία του στον ανακριτή αρχίζει σε λίγη ώρα και οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας την προφυλάκισή του ή όχι.

Με τις εκτιμήσεις να προκρίνουν το σενάριο που θέλει και τον κ. Μιχαλολιάκο να αποφυλακίζεται -όπως πιθανόν και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος

Παππάς-, το νέο πολιτικό σκηνικό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, από τη στιγμή που αποφυλακίστηκαν βασικοί κρίκοι-κατηγορούμενοι στην υπόθεση, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος, δύσκολα μπορεί να υπάρξει επαρκής νομική βάση για την προφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου.

Με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί όντως ως μία συμπαγής οργάνωση με απόλυτη ιεραρχία και περίπου σε στρατιωτικά πρότυπα, η παρουσία του κ. Μιχαλολιάκου και πάλι στο πόστο του θα σημάνει και την πλήρη οργανωτική ανάταξη του κόμματος, που για μερικές ημέρες -και ειδικά μετά τις προφυλακίσεις του περασμένου Σαββάτου- περιήλθε σε αμηχανία και παράλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα