Η αφροδισιακή πλευρά της εξουσίας στο θέατρο Beton7

Μετά το πολιτικό θρίλερ Capo D’ Istria που ανέβηκε την άνοιξη του 2014 και βραβεύτηκε με τον Έπαινο Δραματουργίας Κάρολος Κουν τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η σκηνοθέτις Αναστασία Κουμίδου διασκευάζει και σκηνοθετεί το δεύτερο έργο της στην Αθήνα με άξονα την πολιτική εξουσία και τίτλο «Criminal Code: Britannicus». Το έργο είναι βασισμένο στο έμμετρο αριστουργηματικό έργο του Ρακίνα «Βρετανικός» και παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Beton7 για 8 παραστάσεις.

Σχετικά με το έργο:

Το έργο του Ρακίνα γράφτηκε το

1664 και αναδομεί τον Ρωμαϊκό κόσμο της εξουσίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και των δολοφονιών. Η Αγριππίνα, δεύτερη σύζυγος και πρόσφατη χήρα του αυτοκράτορα Κλαύδιου, προσπαθεί μέσα από μηχανορραφίες να οδηγήσει το γιο της Νέρωνα στο θρόνο. Παρόλο που ο φυσικός γιος του Κλαύδιου, Βρετανικός, είναι ο επίσημος διάδοχος του θρόνου, η Αγριππίνα πείθει τον Κλαύδιο να δώσει στο γιο της τον τίτλο του επόμενου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Κλαύδιος πεθαίνει. Ο Νέρων αρχίζει να λατρεύει την εξουσία και αποξενώνεται από τη μητέρα του. Κινεί μηχανορραφίες για να κατακτήσει την κοπέλα του Βρετανικού, την Ιουνία, και απειλεί τη ζωή του Βρετανικού. Η Ρώμη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Ένας Ρακίνας υπό το ανακριτικό φως της Διεθνούς Αστυνομίας και των Ιατροδικαστών: Ήταν αλλεργικός στα μανιτάρια ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ή δηλητηριάστηκε με περίτεχνο τρόπο; Θα εξιχνιάσει έγκαιρα το μυστήριο η εγκληματολογική ομάδα ή θα τους προλάβει ένας επόμενος φόνος;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Ελευθεριάδης, Μαρία Ελένη Μακρή, Ερατώ Πίσση, Εύρη Σωφρονιάδου, Νικήτας Χολόγκιτας

Χώρος: Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός

Πρεμιέρα: 15 Απριλίου 2015
Παραστάσεις: 15, 16, 20, 21, 22, 27, 28, 29 Απριλίου 2015 - Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 10€ & 5€ (για φοιτητές και ανέργους)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 7512625

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Παρίσι ταξιδεύουν 16 ελληνικές ταινίες

Η φωτογραφία του Κωστή Παλαμά που έγινε viral στο διαδίκτυο

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι διάσημοι χορευτές ΜΟΜΙΧ

Νίκος Ορφανός - Άννα Βαγενά: Δύο βουλευτές μαζί στη σκηνή

"Οι Παναγιές του κόσμου" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ερείπιο το σπίτι που έζησε και πέθανε ο Κωστής Παλαμάς (ΦΩΤΟ)

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη επιστρέφει στο Μουσείο Ακρόπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα