Άννα Καραμανλή: Ας σταματήσει να βλέπει τόσο "Σουλεϊμάν" η δήμαρχος Γαύδου

Να σταματήσουν να πραγματοποιούν πτήσεις γύρω και πάνω από το νησί της τη Γαύδο τα μαχητικά της ΠΑ γιατί … «ενοχλούν τους κατοίκους του, είχε ζητήσει η γνωστή πλέον Δήμαρχος του ακριτικού νησιού Αγγελική (Γκέλη) Καλλινίκου, για να λάβει «πληρωμένη», διπλή απάντηση, από τη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄Αθηνών Άννα Καραμανλή.

«Αντί να τρομάζει από τους "καλούς" μας γείτονες, τρομάζει από τα ελληνικά F-16! Πόσο Σουλεϊμάν

έχει δει πια η "προοδευτική" δήμαρχος Γαύδου;» διερωτήθηκε με σχόλιό της στο twitter η Άννα.

Η ίδια σχολίασε και στο Facebook: «Η "προοδευτική" δήμαρχος Γαύδου, "τρομάζει" από τις ασκήσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Αντί να τρομάζει από τους "καλούς" μας γείτονες, τρομάζει από τους Ικαρους του Αιγαίου! Πόσους κύκλους του Σουλεϊμάν έχει δει πια αυτή η κοπέλα;»
Θυμίζουμε ότι με αφορμή την προ ημερών (στις 4 Δεκεμβρίου) πτώση ενός σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους F-16D Block.52+ της ΠΑ, σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τη Γαύδο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των νοτίων ακτών της Κρήτης, η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου με επιστολή της που αναρτήθηκε στο portal του ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού της έκανε λόγο «τρόμο των κατοίκων από τις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: «Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Έχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κυρία Καλλινίκου, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.

«Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει: «Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε: “Τώρα θα πέσει στην κεφαλή μας”».

Μάλλον αγνοεί η Δήμαρχος ότι προ ετών η ίδια η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη συνοδευόμενη και από σχετικό «χάρτη», όπου εμφάνιζε το νησί της ως «γκρίζα ζώνη», επειδή τάχα μου «δεν υπάρχει σχετική σύμβαση που να παρέχει το νησί αυτό στην Ελλάδα».
Οπότε μάλλον και απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση της Άννας Καραμανλή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα