Γιουνκερ: "2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση"

Ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ τις δράσεις της Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση και ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που επισήμως αναγνωρίζεται η ύπαρξη του προβλήματος.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ολοκληρώθηκαν και στη συνέντευξη τύπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε πως «συζητήσαμε την οικονομική θέση της ευρωζώνης. Η ανάκαμψη πλησιάζε».

«Θα πρέπει να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιφέρουν την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία, εκμεταλλευόμενοι την τιμή του πετρελαίου και

τα χαμηλά επιτόκια», πρόσθεσε.

Σχετικά με την Ελλάδα είπε ότι θα δοθούν 2 δισ. ευρώ ως ενίσχυση στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέλουμε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και από τους υπουργούς Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα», είπε.

Κατέληξε δε πως «είμαι αισιόδοξος ότι από τώρα μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη για συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα»

Διαβάστε ακόμα:

Ο Γιούνκερ ανακοινώνει το ποσό για την ανθρωπιστική κρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα