Μερκελ: "Εκταμίευση δόσης μετά την αποτίμηση των Θεσμών"

Η οποιαδήποτε εκταμίευση της επόμενες δόσης θα γίνει μόνο εφόσον οι θεσμοί παρουσιάσουν μια αποτίμηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και αυτή έχει εγκριθεί από το Eurogroup, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείς για το ελληνικό ζήτημα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Επανέλαβε ότι βάση αναφοράς είναι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αυτή η πρόταση καταδεικνύει ότι θα υπάρξει εκταμμίευση αν πραγματικά οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν γίνει μέτρα. Πρέπει να εμφανιστούν και να εγκριθούν

από το Eurogroup.
Όπως είπε, τώρα πρέπει να παρουσιαστεί ο κατάλογος μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να είναι ένας λεπτομερής κατάλογος, να παρουσιάζει το σύνολό του πλαισίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι σε έγγραφο της 10ης Ιανουαρίου αναγράφονται οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και σημείωσε ότι η Αθήνα μπορεί συγεκριμένες μεταρρυθμίσεις της 10ης Ιανουαρίου να τις αντικαταστήσει με άλλες, υπό τον όρο να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγουμενες.
Ερωτηθείσα για ενδεχόμενο Grexit και Grexident, επανέλαβε ότι «κάνουμε ό,τι περνάει από χέρι μας για να διαμορφώσουμε μια διέξοδο ώσετε να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του ευρώ και χθες εργαστηκαμε σε αυτήν την κατεύθυνση».
Σε ερώτημα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο, είπε πως θα τεθούν κατά βάση διμερή θέματα και δεν θα δοθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα