Γιορτάστηκε η 70η επέτειος από την απελευθέρωση των Αθηνών από τους Γερμανούς

Η 70η επέτειος από την απελευθέρωση των Αθηνών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχή, στις 12 Οκτωβρίου 1944, γιορτάστηκαν χθες με σειρά εκδηλώσεων (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως), που διοργανώθηκαν με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Υγείας

κυρία Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσωπήθηκαν από τους Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά αντιστοίχως. Εκ μέρους των ΕΔ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως και η κυρία Παπακώστα εκ μέρους της κυβερνήσεως.

Κατά την ομιλία της, η Υφυπουργός τόνισε ότι «η σημερινή μέρα μας θυμίζει ότι τότε οι Έλληνες τα κατάφεραν. Κατάφεραν να αποτινάξουν τον ζυγό, να αγωνιστούν και τελικά να νικήσουν το ναζισμό. Η αντίσταση των Ελλήνων αποτελεί διαχρονικά φάρο ελπίδας για ολόκληρη τη Δημοκρατική Ανθρωπότητα. Η Ελλάδα πάντα τα καταφέρνει. Όπως θα τα καταφέρει και σήμερα. Μετά από πολλές θυσίες ο ελληνικός λαός επέτυχε αυτό που η διεθνής κοινότητα θεωρούσε πριν λίγα χρόνια ακατόρθωτο. Η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της ανάκαμψης βγαίνει από το μνημόνιο νωρίτερα κι από ό,τι προβλεπόταν». Για να προσθέσει: «Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ατομικά, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικές τακτικές. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι ‘‘χειρολαβή ελπίδας’’, ως χώρα είναι η ενότητά μας, αλλά και η πίστη μας στους Θεσμούς, στη Δημοκρατία και στις πανανθρώπινες αξίες της Αλληλεγγύης και του Ουμανισμού».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα