Γιατί ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα στον Έβρο;

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Στρατός σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου μέχρις ότου να υποχωρήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που πλήττουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή περίπου ένα δίμηνο πιο νωρίς από ότι το συνηθισμένο, καθώς το πρόβλημα από το Βορρά του Έβρου, «μετακινείται» σταδιακώς προς το Νότιο Έβρο.

Ήδη χθες ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στο ΓΕΣ όπως συνδράμει με όλα τα δυνατά μέσα στην αντιμετώπιση των

πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Έβρου, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Βεβαίως πριν γίνει αυτό, προτού δηλ.η περιοχή κηρυχθεί σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», και στο πλαίσιο εφαρμογής των υπαρχόντων σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς είχε μεταβεί το Σάββατο στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στο χωριό Πύθειο. Σε αυτήν, εκτός του Αρχηγού ΓΕΣ, συμμετείχαν ο Εβρίτης Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος προήδευσε σε αυτήν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος, και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι αντιμετωπίσεως του φαινομένου, καθώς, όπως ελέχθη, αυτό εμφανίστηκε δύο μήνες νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, ενώ ζητήθηκε από τον Στρατό η συνέχιση της συνδρομής του. Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΣ σημείωσε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση από τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, τόσο της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, όσο και της XII (12ης) Μ/Κ ΜΠ, οι διοικητές των οποίων παρίσταντο στη σύσκεψη.

Χαρακτηριστικές ήταν οι παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς σε όλο το μήκος του ποταμού και ιδιαίτερα στις περιοχές των χωριών Ορμένιου, Πραγγίου, Μάνδρα Λαβάρων και Πόρων. Στρατιωτικές πηγές επισήμαιναν ότι όλες οι παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς γίνονται με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας του προσωπικού που συμμετέχει σε αυτά. Τέλος, οι Δήμαρχοι Ορμένιου και Διδυμοτείχου ευχαρίστησαν τον Αντιστράτηγο Μανωλά για την συμβολή του Ελληνικού Στρατού στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και του πλημμυρικού φαινομένου στις περιοχές τους.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυκλοφορούν πλαστά 10ευρα - Δείτε πώς θα τα ξεχωρίσετε

ΣΟΚ στην Κρήτη: Έγινε μάνα μόλις στα 11 της χρόνια

Βίντεο-ντοκουμέντο από την καραμπόλα στο Σχηματάρι

Συλλήψεις δύο ατόμων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Keywords
Τυχαία Θέματα