Γιάννος Παπαντωνίου: "Στο υπουργείο υπήρχε εκτίναξη δαπανών"

Της Σοφίας Σπίγγου

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπολου. "Τα τελευταία χρόνια είδα ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι μια φούσκα. Δεν έγινε τιποτα. Όταν ήμουν εγώ υπουργός αν γινόντουσαν πράγματα διάφορα από κάτω, εγώ είχα την ευθύνη", ανέφερε επισημαίνοντας ότι "ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται σε κάθε υπουργείο, αλλά έχει την ευθύνη για τα πρόσωπα που επιλέγει".

Τον αιφνιδιασμό της για το σκάνδαλο της δωροδοκίας

εξέφρασε λίγο αργότερα, λέγοντας: "Αιφνιδιάστηκα. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά γίνομαι έξω φρενών γιατί εγώ έδωσα όλη μου τη ζωή, όπως και ο λαός. Αν αληθεύουν όλα αυτά είναι φρικιαστικά".

Όταν ο άκης Τσοχατζόπουλος της απηύθηνε ερώτηση σχετικά με το ρόλο του ΚΥΣΕΑ, χωρίς να τον κοιτάξει απάντησε οτι "δεν κατηγορείστε για τις αποφάσεις που πήρε το ΚΥΣΕΑ, αλλά για δωροδοκία... Λυπάμαι πολύ για τη θέση στην οποία είστε. Λυπάμαι για εσένα και για το ΠΑΣΟΚ".

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Για την 11ετη συμμετοχή του στο ΚΥΣΕΑ και τις αρμοδιότητες του μίλησε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Σχετικά με το ΤΟΡ ανέφερε ότι "δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για δωροδοκία στην εξεταστική επιτροπή και όχι μόνο για το κόμμα μου, αλλά για κανένα κόμμα". Ξεκαθάρισε δε, οτι "οι στρατιωτικοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι απο τα ΤΟR M-1", ενώ για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών είπε: "Υπήρχε μια τεράστια απάτη. Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν, άρα η Ελλάδα δεν εισέπραττε αυτά που έπρεπε να εισπράξει".

Για το αν προέβλεψε τη δίωξη Τσοχατζόπουλου είπε ότι "υπάρχει μια συνταρακτική πρωτόδικη απόφαση", ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει -όταν ερωτήθηκε- την ιδιωτική ζωή του κ. Τσοχατζόπουλου. Πάντως για την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείου τόνισε ότι "σε ο,τι αφορά στα οικονομικά του υπουργείου υπήρχε εκτίναξη των δαπανών. Είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ μαζι με Ισραήλ και Αμερική".

ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Με την ολοκλήρωση των δύο καταθέσεων, το λόγο έλαβε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Η ίδια απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: "Είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 μέρες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού".

Keywords
Τυχαία Θέματα