Για "αξιοποίηση" του Καραμανλή μίλησε ο Γιώργος Βλάχος

Ένας ακόμα βουλευτής τοποθετήθηκε για τον Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντας την άποψή του για τη σεναριολογία που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό - και παλιό φίλο του, όπως τόνισε ο ίδιος - υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, ο οποίος επεσήμανε στο Βήμα FM πως από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου, κάτι που συμπέρανε από "προσωπικές συνομιλίες μαζί του", ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, προσθέτοντας ότι συνιστά "σημαντικό κεφάλαιο για την πολιτική

ζωή της Ελλάδας".

"Η άρνηση αυτής της θέσης δεν έχει να κάνει με την μείωση του αξιώματος, αλλά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει άλλες προτεραιότητες. Είναι κάπως παράλογο. Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει διάφορα θέματα, εθνικά ή μη, στα οποία ο πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη κι ενώ δεν έχει αρμοδιότητες θα είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με την υπογραφή του σε αποφάσεις που πιθανόν να μην τον βρίσκουν σύμφωνο. Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει όντας και Πρωθυπουργός τις θέσεις του για κάποια θέματα, π.χ. της εξωτερικής πολιτικής.

Θεωρώ λοιπόν ότι στον Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεται σε μια θέση απλά να υπογράφει είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί, δηλαδή να εξουδετερωθεί πολιτικά. Γνωρίζοντας τον άνθρωπο σαράντα χρόνια, θεωρώ ότι αυτό ο Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ, να καταπατήσει δηλαδή τις αξίες, τις σκέψεις και τον τρόπο που λειτουργεί, απλά για να κατακτήσει ένα αξίωμα", εξήγησε ο Γιώργος Βλάχος.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι είδους "αξιοποίηση" έχει κατά νου ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας πάντως πως ο Κώστας Καραμανλής δεν κυνηγά τα αξιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα