Απάντηση Ντόρας σε Ερντογάν

Τη θέση της Ευρώπης αλλά και όλου του πολιτισμένου κόσμου, που ωστόσο δεν συμμερίζεται ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι τα μεγάλα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ή διαπραγματεύσεων διατύπωσε με καυστική δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η

πλήρης δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη, που έγινε με αφορμή τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στο πρώτο του ταξίδι που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου με τη νέα του θεσμική ιδιότητα, έχει ως εξής:

«Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Τουρκία έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος στην ΕΕ και ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ούτε υπάγονται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών επί αμοιβαιότητι και με την παροχή ανταλλαγμάτων.

Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα