Γεροντόπουλος: "Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων"

Το σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει στην εποχή μας η Εκκλησία της Ελλάδος, συνδράμοντας στο κοινωνικό έργο, επισήμανε ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του που απηύθηνε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα.

"Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε, αλλά και πολύ περισσότερο στο πλαίσιο των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής συγκυρίας, είναι απολύτως αφοσιωμένη στην άσκηση της διακονίας

και το προνοιακό της έργο. Έχει συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων" τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΦΥΠΕΞ στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της προαναφερθείσας ημερίδας, με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Και πρόσθεσε: "(Η Εκκλησία) Επιδιώκει και επιτυγχάνει τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανακούφιση των πιο αδύναμων από τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής ή εθνότητας, προσφέροντας καθημερινά χιλιάδες γεύματα αγάπης και έχοντας δημιουργήσει δομές καθημερινής εικοσιτετράωρης βοήθειας".

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, καθώς και άλλοι ανώτατοι κληρικοί της Εκκλησίας μας και άλλοι επίσημοι.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα