H εκδίκηση είναι το κίνητρο της χθεσινής δολοφονίας της Ισπανίδας πολιτικού;

H εκδίκηση είναι το κίνητρο της χθεσινής δολοφονίας της Ισπανίδας πολιτικού; Μια απολυμένη υπάλληλος του δήμου και η μητέρα της είναι οι βασικές ύποπτες για τη δολοφονία της Ισαμπέλ Καράσκο, η οποία ήταν επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος στην περιφέρεια της Λεόν στη Βόρεια Ισπανία.

Η 59χρονη Καράσκο, σύμφωνα με το www.abc.es, δέχθηκε πυροβολισμούς χθες το απόγευμα και έπεσε νεκρή στην πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό Μπερνέσγα στην πολη Λεόν. Λίγες ώρες αργότερα, η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δυο γυναίκες ως βασικές

ύποπτες. Πρόκειται για την 35χρονη Μοντσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ Γκονθάλεθ, υπάλληλο ως πριν λίγες μέρες του περιφερειακού συμβουλίου και την 55χρονη μητέρα της.

Kι εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται ένα ενδιαφέρον κουβάρι πολιτικών, εργασιακών σχέσεων και προσωπικής αντεκδίκησης που φαίνεται να οδήγησαν στο φόνο της περιφερειάρχη. Η φερόμενη ως δράστης Μοντσεράτ Μαρτίνεθ, μηχανολόγος εξειδικευμένη στις τηλεπικοινωνίες, ήταν υπάλληλος του περιφερειακού συμβουλίου από το 2007 μέχρι προχθές, οπότε απολύθηκε. Οπως και η Καράσκο, είναι και αυτή μέλος του δεξιού Λαϊκου Κόμματος (ΡΡ) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Το 2007 μάλιστα ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με αυτό το κόμμα (το νούμερο 7 στη λίστα) στην Αστόργα, μια μικρή πόλη όπου διέμενε με τους γονείς της. Ο πατέρας της, Πάμπλο Μαρτίνεθ, είναι ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Αστόργα και επίσης μέλος του ΡΡ.

Στην πόλη όπου κατοικεί η οικογένεια, φίλοι και γείτονες έχουν πέσει από τα σύννεφα. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες που ποτέ τους δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, είναι δυνατό να εμπλέκονται σε φόνο και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς. Τα πρώτα στοιχεία πάντως, μάλλον οδηγούν σε προσωπική βεντέτα. Από ό,τι φαίνεται, η Μοντεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ θεώρησε υπεύθυνη προσωπικά για την απόλυσή της του κόμματος στην περιφέρεια Καράσκο και αποφάσισε να την εκδικηθεί με τη βοήθεια της μητέρας της. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ποια από τις δύο γυναίκες τράβηξε τη σκανδάλη, αν και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στη μητέρα.

Πάντως, η Ισαμπέλ Καράσκο ήταν από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος. Κατείχε ταυτόχρονα 13 (!) δημόσιες θέσεις, ενώ το το 2011, στην καρδιά της κρίσης, έκανε ένα... δώρο στον εαυτό της ανεβάζοντας τον μισθό της στις 9.000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα