Γερμανικό... ΙΕΚ λαδωμάτων

του Νίκου Σίμου

Η αποκάλυψη των «Π» το Σάββατο για τους εκβιασμούς Ράϊχεμπαχ και τα 50 εκατομμύρια που ζητούσαν και μάλιστα μέσω μιας ... ΜΚΟ για υπηρεσίες που, υποτίθεται, έχουν πρσφέρει στη χώρα μας (!) επαναφέρει τα ζητήματα ηθικής των Γερμανών, οι οποίοι, όπως έχω ξαναγράψει από αυτή τη στήλη, μόλις το 1999 πέρασαν Νόμο που απαγορεύει στις επιχειρήσεις τους τα λαδώματα για να παίρνουν δουλειές στο εξωτερικό.

Μπορεί τον γερμανικό λαό να τον παραμύθιασαν Μέρκελ

Σόϊμπλε και Γερμανοί τραπεζίτες ότι με δικά του λεφτά σώζονται οι τεμπέληδες λαοί του Νότου πλην όμως:

(α) Έναντι των 200 δισ που υποτίθεται μας έχουν δώσει οι Γερμανοί τους έχουμε παραχωρήσει, με αδιαφανείς όρους το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων οδικού δικτύου.

(β)Είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα γερμανικής παραγωγής.

(γ) Για την ελληνική καταστροφή ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, δημόσια έργα (βλ. C4Ι).

(δ) Η Γερμανία δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους) συνίστανται:

- Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο(!!!).

- Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

- Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

- Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, όπως επιδίκασαν οι Σύμμαχοι, για καταστροφές του Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

- Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Και παρ’ όλ αυτά μας ζητούν οι τσιφούτηδες και μάλιστα κάτω από το τραπέζι 50 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα