Γ. Γ του ΝΑΤΟ στο parapolitika.gr: "Εντυπωσιάστηκα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις"

«Εξαιρετικά εντυπωσιασμένος» από τη σημερινή διακλαδική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «Πυρπολητής 9/14», που παρακολούθησε επιβαίνων στη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», δήλωσε αποκλειστικά προς την ιστοσελίδα www.parapolitika.gr ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατευθυνόμενος από τη γέφυρα της φρεγάτας προς την πρύμνη και το ελικοδρόμιο, από όπου θα αποχωρούσε, ο κ.Στόλτενμπεργκ πέρασε από μπροστά

μας, οπότε δεν χάσαμε την ευκαιρία και διημήφθη η ακόλουθη συνομιλία στην αγγλική:

- «Καλημέρα σας κ.Γενικέ. Λέγομαι Λεωνίδας Μπλαβέρης, διαπιστευμένος δημοσιογράφος από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο Υπουργείο Αμύνης. Θα θέλατε να μου πείτε την άποψή σας για τα όσα είδατε πριν από λίγη ώρα;» ήταν το ερώτημα που άμεσα του απευθύναμε.


-«Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος (“very impressed”) από ότι παρουσίασαν πριν από λίγη ώρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κυρίως δε εντυπωσιάστηκα από την κοινή δράση (“joint action”) όλων των Κλάδων, του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, οι οποίοι έδρασαν πολύ συντονισμένα και με εντυπωσίασαν. Εσάς ποια είναι η άποψή σας για την άσκηση;», μας ρώτησε ο Γεν.Γραμματέας.


-«Είμαι 25 χρόνια διαπιστευμένος στο ΥΠΕΘΑ κ.Γενικέ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά που είδατε σήμερα είναι μόνο το ένα τρίτο αυτών που μπορούν να κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες λατρεύει ο Ελληνικός λαός» ήταν η απάντησή μας.


-«Για να το λέτε εσείς, έτσι θα είναι» σημείωσε χαμογελαστός, δεχόμενος με χαρά να φωτογραφηθεί μαζί μας στο διάδρομο της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αποχαιρετισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οριοθετεί την ελληνική ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο ο Σαμαράς

Χαρδούβελης: "Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η Τρόικα στην Αθήνα"

Πάνος Καμμένος: "Υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή"

Ο Τσίπρας "έδειξε" τον υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο στα parapolitika.gr: "O Kαραμανλής έκανε το χατίρι του Αντώνη"

Keywords
Τυχαία Θέματα