Εξέθεσε τους ΣΥΡΙΖΑίους ο Κυριάκος

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει περιέλθει η Πολιτεία σχετικά με το θέμα ανάδειξης νέων ηγεσιών στις Ανεξάρτητες Αρχές λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει διάθεση συναίνεσης ώστε να επιτευχθεί η συνταγματική επιταγή η οποία απαιτεί συμφωνία των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και να υπάρξει ορισμός νέων μελών.

Η αδυναμία των κομμάτων να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πρόσωπα κι ενώ η θητεία των Διοικήσεων έχει λήξει εδώ και χρόνια είχε ως αποτέλεσμα

η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τροπολογία με την οποία ανανεώνεται –για έβδομη φορά- για ακόμα έξι μήνες η θητεία των Διοικήσεων των Ανεξαρτήτων Αρχών.

Πριν από λίγο στην αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής και κατά τη συζήτηση της τροπολογίας η ένταση μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε κόκκινο με τον κ. Μητσοτάκη να αφήνει σαφή υπονοούμενα πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά συμφώνησε για τα πρόσωπα της νέας διοίκησης του ΑΣΕΠ ωστόσο στο παρά πέντε έκανε πίσω για μικροκομματικούς λόγους.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σε επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βύτση εκείνος του διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να βρεθεί οποιαδήποτε λύση κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θλίβεται για το ότι αναγκάζεται να καταθέσει ξανά τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κόμματα να διερευνήσουν το ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση. Προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει η σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, και να αντικατασταθεί από μειωμένη πλειοψηφία, κάτι που όπως σχολίασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία.

«Λέτε ψέματα. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επικοινωνία Βούτση –Μητσοτάκη, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού ο οποίος επεσήμανε στον κ. Λαφαζάνη πως θα πρέπει να πληροφορείται καλύτερα για το τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα του .

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε λέγονατς πως το πρόβλημα για τη συμφωνία είναι ενδοκυβερνητικό φωτογραφίζοντας το περσινό μπλόκο του Απόστολου Κακλαμάνη στην υποψηφιότητα του Δ.Παπαγγελλόπουλου για το ΕΣΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα