Εξελίξεις στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα προανήγγειλε η Λίνα Μενδώνη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Πολιτισμού εντός της ημέρας για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν αναφορικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, προανήγγειλε μιλώντας στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Οι θέσεις μας δεν αλλάζουν για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο και είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα με τον πολιτισμό της, που είναι η μεγάλη της δύναμη, είναι ξανά στα διεθνή μέσα και στην επικαιρότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη και υπογράμμισε:

«Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στο επικοινωνιακό μέρος, λόγω της παρουσίας της κ. Αλαμουντίν. Υπάρχει ουσία και θα υπάρξουν εξελίξεις. Η στρατηγική μας εδώ και 30 χρόνια θα αποδώσει». Τόνισε επίσης πως έχουν γίνει προτάσεις στο υπουργείο πολιτισμού και την κυβέρνηση για την επιστροφή των μαρμάρων θέση που -όπως είπε- αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη».


Τέλος, η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε άριστη επαγγελματία την Αμάλ Αλαμουντίν λέγοντας: «Ο επαγγελματισμός είναι αυτό που την χαρακτηρίζει, ανεξάρτητα από το εάν λέγεται Κλούνει ή Αλαμουντίν».

Keywords
Τυχαία Θέματα