Για εξαπάτηση από την ελληνική πλευρά κάνουν λόγο στελέχη του CDU

Σύμφωνα με δηλώσεις που φιλοξενούν γερμανικά μέσα ενημέρωσης στελέχη του CDU όχι μόνο ζητούν νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την ελληνική διάσωση αλλά κάποιοι μιλούν για «εξαπάτηση» και απαιτούν από την καγκελαρία να μην κάνει άλλες παραχωρήσεις την Αθήνα και φυσικά να μην υπάρξει τρίτο πακέτο διάσωσης.

Ο

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του CDU, Peter Ramsauer (CSU) μιλώντας στην "Bild" ανέφερε πως «Η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει άλλους κακούς συμβιβασμούς. Ως εκ τούτου, η Bundestag πρέπει να ψηφίσει για τις νέες αλλαγές στο δεύτερο πακέτο βοήθειας».

Μετά από τα 'μεσογειακά παζάρια' με τις ελληνικές υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις πιστεύω ότι αποκλείεται ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Ο Ramsauer μάλιστα, όπως μεταδίδει η Die Zeit, είπε ότι οι βάσεις της προηγούμενης ψηφοφορίας έχουν εδώ και καιρό εγκαταλειφθεί και η Bουλή έχει εξαπατηθεί. «Μετά από τα 'μεσογειακά παζάρια' με τις ελληνικές υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις πιστεύω ότι αποκλείεται ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα», είπε.

Και ο εκπρόσωπος της δημοσιονομικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU / CSU, Eckhard Rehberg (CDU), απαίτησε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για περαιτέρω εκταμιεύσεις.

Στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές γίνονται τώρα «σημαντικές αλλαγές» στο τρέχον πρόγραμμα είπε στη Bild.

Είναι «μια πεντακάθαρη περίπτωση» και με βάση τις «ισχύουσες νομικές συνθήκες» πρέπει να ψηφίσει ολόκληρη η γερμανική Βουλή για τέτοιες σοβαρές διορθώσεις.

«Θα πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας γι' αυτό», είπε. Δεν είναι αρκετό, «να χειριστεί το θέμα μόνο η επιτροπή προϋπολογισμού».

«Δε θα πρέπει να υπάρξει κι άλλη παραχώρηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα», σημείωσε και το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του CDU Frank Steffelm, ζητώντας και αυτός να διεξαχθεί ψηφοφορία στο Bundestag.

Keywords
Τυχαία Θέματα