Έτοιμο να "φαληρίσει"το ΙΚΑ Ηρακλείου

Στα 297 εκ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ μόνο για ένα από τα υποκαταστήματά του στο Ηράκλειο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε σήμερα ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσιούρης.

Ο κ. Πατσιούρης αποκάλυψε ότι οι οφειλέτες στο υποκατάστημα του Εσταυρωμένου αγγίζουν τους 13.802 με σύνολο οφειλών 297.122.211 ευρώ ενώ από αυτούς μόλις οι 1.847 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση για τη σταδιακή

εξόφληση των οφειλών τους.

Παράλληλα, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι, στα πλαίσια πάταξης της εισφοροδιαφυγής, τον Ιούνιο, σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου έγιναν συνολικά 123 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι ανασφάλιστοι ήταν 128 εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 68.000 ευρώ.

Επίσης κλήθηκε να σχολιάσει και το σκάνδαλο των παράνομων χορηγήσεων αναρρωτικών αδειών στο ΙΚΑ Ηρακλείου, που είχε αποκαλυφθεί πριν από δυο χρόνια, καταγγέλλοντας ότι η ζημία που υπέστη ο οργανισμός ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ τη στιγμή που οι έρευνες συνεχίζονται.

Τέλος, σε συζήτηση που είχε με τους εργαζομένους αναφορικά με την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας εξέφρασε την άποψη ότι τα τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο Ηράκλειο είναι «πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα