Ερόγλου: Λύση έτσι και αλλιώς για το Κυπριακό

Συνέντευξη του Ντερβίς Έρογλου, επικεφαλής του ψευδοκράτους, φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα "Hurriyet", στην οποία ο πολιτικός μιλά για την έναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως "η λύση πρέπει να έρθει έτσι και αλλιώς".

"Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει τη δουλειά μέσα σε τρεις μήνες. Τώρα που πήραμε συγχαρητήρια από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και από άλλους,

δεν θα μας αφήσουν να αποτύχουμε... Είμαι βέβαιος ότι θα μας υποχρεώσουν να παραμείνουμε επί το έργον. Δώστε μου λίγο χρόνο, ύστερα από μερικές ακόμη συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη θα πάρω απόφαση αν θα πρέπει να έχω ελπίδες", σημείωσε ο κ. Έρογλου.

Ωστόσο, στάθηκε και στο ρόλο που έχουν οι ΗΠΑ στις συζητήσεις και στην επακόλουθη πίεση από την Ουάσινγκτον. "Οι Αμερικανοί βρίσκονται εδώ όχι για τα μαύρα μάτια των Ελλήνων ή των Τούρκων. Οι μεγάλες χώρες έχουν συμφέροντα και τα συμφέροντα τους πάντοτε προηγούνται από τα συμφέροντα των μικρών χωρών. Είναι κρίμα αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η λύση του Κυπριακού θα έχει αποτελέσματα μεγαλύτερα (γι’ αυτούς) από ο,τι για την Κύπρο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα