Έρευνες Τουρκίας-Shell για πετρέλαιο και αέριο στη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία θα διεξάγει έρευνες για ενεργειακούς πόρους στη δυτική Μαύρη Θάλασσα με τον ενεργειακό κολοσσό Royal Dutch Shell, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, την Πέμπτη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά την τρίτη συνεδρίαση του Ομίλου Ενέργειας Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να διεξαγάγει δραστηριότητες γεώτρησης για πόρους πετρελαίου

και φυσικού αερίου στη βορειοδυτική περιοχή της, ανοικτά των ακτών της Σίλε, με την εταιρεία Royal Dutch Shell.

«Τα σεισμικά δεδομένα μας δείχνουν ότι η γεώτρηση σε αυτή τη λεκάνη θα είναι ακριβής, βάσει των ενδείξεων», δήλωσε ο Γιλντίζ, προσθέτοντας ότι το τουρκικό σκάφος Μπαρμαρός Χαϊρεντίν Πασά, πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες ‘3D’ σε ένα εύρος 1540 χιλιομέτρων.

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι η Τουρκία θα έχει το 50% του ενδιαφέροντος με τη SHELL των 300 εκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεων και έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015.

Ο ίδιος ανέφερε ότι και στο Ιράκ γίνονται μελέτες για παραγωγή φυσικού αερίου ότι θα εξάγεται στην Τουρκία για οικιακή κατανάλωση. Πρόσθεσε ότι ο συνολικός όγκος θα εξαρτηθεί από την παραγωγή του Ιράκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα