Επιτυχής αξιολόγηση του NRDC-GR στην άσκηση “Gordian Knot 2013”

Το πρώτο βήμα για την επιτυχή επιχειρησιακή αξιολόγηση του ΝΑΤΟϊκού Χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, ολοκληρώθηκε σήμερα με το πέρας της τελικής φάσεως της πολυεθνικής ασκήσεως “Gordian Knot 2013” (= "Γόρδιος Δεσμός"), που διοργανώθηκε από το στρατηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού, υπό το ΝΑΤΟϊκό του "καπέλο" ως NRDC-GR το διάστημα 4-15 Νοεμβρίου.

"Η σημερινή άσκηση αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την τελική αξιολόγηση του Χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης. Γι’ αυτό και ήταν εδώ ο Αμερικανός Διοικητής του" τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος μετά το πέρας της ασκήσεως σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τους δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του NRDC-GR "αποτελεί το μεγαλύτερο μεταπτυχιακό για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μετά "εξάγουν" τις κτηθείσες εδώ γνώσεις τους στον Ελληνικό Στρατό με όποιο κέρδος αυτό συνεπάγεται".

Την τελική φάση της ασκήσεως αυτής παρακολούθησαν εκτός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ.Καράογλου, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου, ο Αμερικανός Διοικητής του ΝΑΤΟϊκού Χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης Αντιστράτηγος Frederic Hodges, οι διαπιστευμένοι στην Αθήνα στρατιωτικοί ακόλουθοι, περισσότεροι από 15 ενδεικτικό στοιχείο και αυτό του ξένου ενδιαφέροντος.

Η άσκηση “Gordian Knot 2013” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναπτύξεως του Στρατηγείου σε επιχειρησιακή αποστολή και την ανάληψη υπό τις διαταγές του – και τον Έλληνα διοικητή – διατιθέμενων από τη Συμμαχία πολυεθνικών δυνάμεων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα