"Επίθεση" τζιχαντιστών και μέσω... twitter

Με τη βοήθεια του twitter συνεχίζουν τις επιθέσεις τους οι τζιχαντιστές κηρύσσοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας "βομβαρδίζοντας" με μηνύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση που επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι φανατικοί ισλαμιστές και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναρτούν στο Twitter, κατά μέσο όρο, 90 μηνύματα το λεπτό, ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «International Buisiness Times», τα στοιχεία αυτά προκύπτουν

από έρευνα που διενήργησε μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία, τη «Sakina», που έριξε φως στους on line διαλόγους των ισλαμιστών.

Βέβαια, η έρευνα δεν σταματά εκεί αφού έδειξε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν τα social media ως μέσο για να προσηλυτίσουν νέα μέλη και να διαδώσουν τις ιδέες τους. Ο Αμπνταλμουνίμ αλ Μουσαβά, επικεφαλής της οργάνωσης, υποστηρίζει ότι συνολικά 129.600 tweets αναρτήθηκαν σε λογαριασμούς που πρόσκεινται σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μόνο το μήνα Οκτώβριο.

Ο ίδιος κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λογοκρισία στα «τιτιβίσματα» τα οποία αναρτώνται στα social media με στόχο την προπαγάνδα των φανατικών ισλαμιστών λέγοντας: «Αν αναλύσει κανείς αυτά τα μηνύματα, μπορεί να καταλάβει τι είδους εξτρεμιστής είναι αυτός που αναρτά το μήνυμα αλλά και ποιες είναι οι διασυνδέσεις του».

Την ώρα οι τζιχαντιστές κηρύσσουν τον πόλεμο της προπαγάνδας μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, στο Ιράκ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός καθώς οι σιίτες τιμούν την μεγάλη γιορτή «Ασούρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιος βουλευτή ο δράστης του μακελειού στην Αλβανία (ΦΩΤΟ)

Δεκαέξι νεκροί από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με βυτιοφόρο

Οι Ιρλανδοί αποθεώνουν τα ελληνικά κρασιά

Σφοδρή ήττα του Ομπάμα στη Γερουσία!

Keywords
Τυχαία Θέματα