Τα θαλάσσια σφουγγάρια είναι φάρμακο κατά του καρκίνου

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε πως ένα συστατικό που βρίσκεται στα θαλάσσια σφουγγάρια βοηθάει στην παραγωγή φαρμάκου που θα παρατείνει τη ζωή γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο.

Το αντικαρκινικό φάρμακο που αρχικά αναπτύχθηκε από τα σφουγγάρια χορηγήθηκε σε πάσχουσες από την ασθένεια και βοήθησε ώστε να ζήσουν μέχρι και πέντε μήνες παραπάνω.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, ανέλυε δυο στάδια δοκιμών σε περισσότερες από 1800 γυναίκες στις οποίες ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα

μέρη του σώματός τους. Ο Κρις Τουέλβς, καθηγητής του πανεπιστημίου του Λιντς, ανέλυσε τα αποτελέσματα από τις γυναίκες που είχαν τη συνηθισμένη θεραπεία και από αυτές που χρησιμοποίησαν το εν λόγω φάρμακο, ονόματι Eribulin.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν μια σημαντική βελτίωση στην επιβίωση γυναικών με μεταστατικό, τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού» είπε ο καθηγητής που στη συνέχεια εξήγησε πως το φάρμακο βοηθά στο να σταματήσει ο διαχωρισμός των κυττάρων, μειώνοντας έτσι τη διαδικασία της μετάστασης, που είναι υπαίτια για το 90% των θανάτων από οποιονδήποτε καρκίνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες 1 στους 10 επιβιώνει μετά την έναρξη της μετάστασης, ενώ 9 στους 10 όταν ο καρκίνος διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεκαέξι νεκροί από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με βυτιοφόρο

Οι Ιρλανδοί αποθεώνουν τα ελληνικά κρασιά

Σφοδρή ήττα του Ομπάμα στη Γερουσία!

Keywords
Τυχαία Θέματα