Επιμένει στην κατάργηση 23 δημοσίων φορέων ο Μητσοτάκης

"Εμείς θα προχωρήσουμε τη διαδικασία της διοικητικής μεταρρύθμισης κόντρα στις αντιστάσεις -και να μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό". Αυτό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες απέδωσε τόσο στην επιχειρησιακή της ανεπάρκεια όσο και στην απροθυμία του πολιτικού συστήματος.

"Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δίνουν μάχες οπισθοφυλακών, υπερασπιζόμενοι ένα βαθύ κράτος το οποίο αντιστέκεται σε οποιαδήποτε

αλλαγή. Εμείς, όμως, θα προχωρήσουμε στην κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, στον επανέλεγχο των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και στην αξιολόγηση με προκαθορισμένες ποσοστώσεις βαθμολόγησης. Το οφείλουμε στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν ανέχονται άλλο την αδράνεια, αλλά και την επίκληση του πολιτικού κόστους", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης πέταξε καρφιά και στη ΔΗΜΑΡ, υπονοώντας ότι με τη στάση της δεν βοηθά στις αλλαγές, τονίζοντας πως "υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που δεν λένε εξ αρχής όχι σε όλα, αλλά όμως συχνά περιορίζονται σε κοινότοπες, γενικόλογες διακηρύξεις και εξαγγελίες πολύ επιβλητικών σχεδίων, χωρίς συγκεκριμένο δια ταύτα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα