"Έπεσε" άλλο ένα ανδρικό οχυρό

Τα δύο Αμερικανικά πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια USS “Virginia” (SSN-774) και USS “Minnesota” (SSN-783) θα είναι αυτά, στα οποία θα υπηρετήσουν οι πρώτες γυναίκες αξιωματικοί του Αμερικανικού Ναυτικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού.

Συνολικά έξι γυναίκες ναυτικοί, τέσσερις αξιωματικοί (μάχιμοι) και δύο εφοδιαστές, θα παρουσιαστούν στη μεγάλη Ναυτική Βάση Υποβρυχίων του New London στο Groton του Κονέκτιγκατ

στον Ατλαντικό ωκεανό, προκειμένου να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.

«Το σχέδιό μου είναι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό τα τέσσερα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως “Virginia”, από τα οποία θα ξεκινήσουν τα προαναφερθέντα δύο το 2015 και τα υπόλοιπα δύο το επόμενο οικονομικό έτος 2016. Σε καθένα από τα υποβρύχια θα υπηρετούν από δύο γυναίκες μάχιμοι αξιωματικοί και μία του εφοδιασμού», τόνισε ο Διοικητής των Δυνάμεων Υποβρυχίων του Αμερικανικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Michael Connor, προσθέτοντας ότι προτίθεται να επιλέξει τα δύο αυτά υποβρύχια της δεύτερης «παρτίδας» από τα υποβρύχια του Στόλου του Ειρηνικού, που εδρεύουν στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάϊ, στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με την υπηρεσία, κάθε μία από τις γυναίκες αξιωματικούς, οι οποίες δήλωσαν εθελοντικά πως θέλουν να υπηρετήσουν στα υποβρύχια και εν συνεχεία επιλέχτηκαν, προτού ενταχθούν ως κανονικά μέλη ενός επιχειρησιακού πληρώματος πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, έτοιμου για την εξάμηνης διάρκειας «ανάπτυξή» του στους ωκεανούς όλου του κόσμου, θα πρέπει να έχουν περάσει επιτυχώς όλο το «πακέτο» εκπαιδεύσεως που διέρχονται και οι άνδρες συνάδελφοί τους και περιλαμβάνει το Σχολείο Πυρηνικής Προωθήσεως, την Εκπαίδευση Πρωτοτύπου στο συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίου, καθώς και το Βασικό Σχολείο Αξιωματικών Υποβρυχίων, προτού καρφιτσώσουν στο στήθος τους τα φημισμένα «δελφίνια», που είναι το έμβλημα των υπηρετούντων στα Αμερικανικά υποβρύχια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 που επετράπη στις γυναίκες να υπηρετούν ως μέλη πληρωμάτων στα Αμερικανικά υποβρύχια, 43 από αυτές υπηρετούν ήδη στα οκτώ πυρηνοκίνητα υποβρύχια διηπειρωτικών βλημάτων κλάσεως “Ohio” (SSGN) και πυρηνοκίνητα υποβρύχια κατευθυνομένων βλημάτων (SSBN), που είναι μεγαλύτερα από τα επιθετικά και έχουν περισσότερες ενδιαιτήσεις κατάλληλες για γυναίκες. Τώρα όμως «έπεσε» και το τελευταίο ανδρικό οχυρό στα υποβρύχια.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα