Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών με πάνω από 100 μέλη

Πάνω από 100 μέλη αριθμούσε κύκλωμα αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αρχών και το οποίο εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχετικές του δηλώσεις, η εγκληματική οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα και τα 100 και πλέον μέλη της

έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Ήδη για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές – μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας – 13 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε στις αρχές του 2010 ενώ τα μέλη του υπολογίζεται ότι έχουν διαπράξει από τότε συνολικά 355 κλοπές και 28 ληστείες.

Συγκεκριμένα, δρώντας σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση τα μέλη του κυκλώματος διέπρατταν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Διέπρατταν επίσης κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα. Οι δράστες δεν δίσταζαν μάλιστα να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, τιμαλφών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην Ακρόπολη, στην Ομόνοια, το Θησείο, τα Πετραλώνα, το Γκάζι και το Μοναστηράκι, ενώ τα μέλη της εμπλέκονται και σε περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνες που έγιναν χθες παρουσία δικαστικών λειτουργών σε σπίτια και αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, κοσμήματα, μαχαίρια, ποδήλατα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα