Χαμός στη Βουλή! Στύλιος σε Κανέλλη: "Θέλεις Κασιδιάρη" (VIDEO)

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή με τον Υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο να ξεπερνά τα όρια και κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Λιάνας Κανέλλη να απευθύνεται στην βουλευτή του ΚΚΕ με υβριστικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θέλετε Κασιδιάρη.
Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη αλλά εγώ δεν θα γίνω". Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Λιάνα Κανέλλη θεώρησε ανεπαρκή την απάντηση του Υφυπουργού γύρω από την αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού.

Η κα Κανέλλη είχε κάνει εκτενή αναφορά στα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα με το ΚΚΕ να καταγγέλλει την δαπάνη τριών εκατομμυρίων ευρώ για την διαφήμιση του προγράμματος και όχι για τη δημιουργία δομών ώστε να παρέχεται ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές. Η απάντηση του κ. Στύλιου ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του Υπουργείου και την καμπάνια που θέλει να βάλει το …φρούτο στη ζωή των μαθητών εξόργισε την κα Κανέλλη η οποία απάντησε:

«Μου ακουστήκατε ως την Μαρία Αντουανέτα. Εδώ τα παιδιά πεινούν και εσείς μιλάτε για φρούτα στη διατροφή τους, αντί …παντεσπανιου. «Εγώ κυρία Κανέλλη πήγα σε δημοτικό στην Αρτα, σε ένα ορεινό χωριό και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», της είπε ο υπουργός , με την κ.Κανέλλη να λέει πως αν τίθεται ταξικά το θέμα δεν θέλει να κάτσει να ακούσει την απάντηση. Τα αίματα άναψαν με τους δύο πολιτικούς να διακόπτει συνεχώς ο ένας τον άλλο με συνέπεια ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος να χάσει τον αυτοέλεγχό του και να απευθυνθεί στην κα Κανέλλη λέγοντας ότι της χρειάζεται Κασιδιάρης υπονοώντας προφανώς το χαστούκι του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην κα Κανέλλη.«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεστε…», απάντησε η Λιάνα Κανέλλη, απευθυνόμενη και στον κ. Στύλιο αλλά και στον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα ο οποίος δεν την προστάτευσε. «Εγώ να ντρέπομαι και όχι εσείς που διακόπτετε;» απάντησε ο κ. Δριβελέγκας ο οποίος ωστόσο απευθύνθηκε και στον κ. Στύλιο λέγοντας χαρακτηριστικά σε εντονότατο ύφος : "Κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;».
Τα όσα ακολούθησαν στους διαδρόμους της Βουλής δεν έχουν προηγούμενο με την κα Κανέλλη σε έξαλλη και ιδιαίτερα φορτισμένη -όπως ήταν φυσικό- κατάσταση να φωνάζει πως ο Στύλιος την απείλησε μέσα στη Βουλή.
Στο θέμα παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από την κα Κανέλλη η οποία αφού τον ευχαρίστησε τόνισε πως η "συγγνώμη του προέδρου δεν με καλύπτει καθώς δεν είναι θέμα του Προεδρείου της Βουλής αλλά της κυβέρνησης να αποδοκιμάσει τον απαράδεκτο Υφυπουργό".

Keywords
Τυχαία Θέματα