Εντολή στον Βούτση για εκλογές!

Του Γιάννη Χρηστάκου

Υπό άκρα μυστικότητα η κυβέρνηση φέρνει μπροστά το σενάριο της κάλπης βάζοντας έτσι φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και την διαπραγμάτευση που φαίνεται να μην οδηγεί σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr- που επιβεβαιώνουν και το σημερινό πρωτοσέλιδο την εφημερίδα "Παραπολιτικά"- υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποίησαν σύσκεψη πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει

για την σύνοδο στην Ρίγα και εξέτασαν αναλυτικά τις εισηγήσεις για εθνικές εκλογές. Το σενάριο αυτό έμεινε στο τραπέζι για να αποτιμηθεί η εξέλιξη που θα είχε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Μέρκελ και τον Ολάντ στην Λετονία αλλά και η παράλληλη πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η στάση όμως των εταίρων και των δανειστών που σκλήρυνε αντί να συγκλίνει σε συνδυασμό με τις αοριστίες της καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου (« βρείτε τα με τους θεσμούς και τα λέμε») ανάγκασε του συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να βάλουν μπροστά την πιθανότητα να στηθούν κάλπες.
Σε αυτό συνηγορεί και η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή την οποία όλοι χαρακτηρίζουν προεκλογική. Το ύφος, η ένταση και τα μηνύματα του πρωθυπουργού δεν είναι στην γραμμή που ήταν το τελευταία διάστημα, δηλαδή συμβιβαστική αλλά με τις κόκκινες γραμμές αλλά σε τροχιά ρήξης , αφού εκτός από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά συμπεριέλαβε στα μη αποδεκτά μέτρα και εκείνα στα οποία υποτίθεται ότι είχε συντελεστεί πρόοδος. Έτσι, δόθηκε εντολή τον Νίκο Βούτση να προετοιμάσει το υπουργείο του για την πιθανότητα διεξαγωγής εθνικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα