Τσίπρας: Κάνουμε υποχωρήσεις, να κάνουν και οι εταίροι το χρέος τους

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την σκληρή διαπραγμάτευση.

Αναφέρθηκε στις σκληρές συνθήκες της διαπραγμάτευσης και συγκεκριμένα στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποία κάποιοι έχουν αποφασίσει τη μη κανονικότητα στην χρηματοδότηση της χώρας.
Με μοχλό αυτή τη χρηματοδοτική ασφυξία, κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν την 20ή Φλεβάρη που άφηνε

το μνημόνιο και την πέμπτη αξιολόγηση. Εμείς τηρούμε την απόφαση μας, σημείωσε.

«Είναι απαράδεκτο που συμβαίνει. Δεν θα επαναλάβουμε τα λαθη του παρελθόντος. Ζητάμε λύση και όχι απλά μια συμφωνία. Υποχωρήσεις κάναμε, η Ευρώπη πρέπει να κάνει το χρέος της. Παρά τις δυσκολίες και τις πιέσεις, παρά την ομοβροντία των ΜΜΕ, τη φωνή των δανειστών, ο λαός στηρίζει την διαπραγμάτευση μας» τόνισε ο πρωθυπουργός για την διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του στις δηλώσεις Σόιμπλε οι οποίες στις πιο κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης δεν προσφέρουν καλό κλίμα και εμπιστοσύνη, υψώνουν νέες διαχωριστικές γραμμές. Δεν είναι παιχνίδι ισχύος και επιβεβαίωσης. Επίσης, επέκρινε όσους ποντάρουν στην αποτυχία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και όσους διακινούν σενάρια ταπείνωσης και εξόδου από την ΕΕ.

Οι 5 άξονες της συμφωνίας

Επίσης αναφέρθηκε στο λαό που όπως είπε γνώριζε από την αρχή ότι ο δρόμος της διαπραγμάτευσης θα είναι ανηφορικός. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι διαπραγματευόμαστε στο δικό του όνομα για τα δικά του συμφέροντα και με την ετυμηγορία του τελείωσαν τα μνημόνια. Ο λαός έβγαλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή…
Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε τους 5 άξονες της συμφωνίας με τους δανειστές- τους οποίους όπως είπε δέχονται:
-Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Οι μικρότεροι δημοσιονομικοί στόχοι θα μικρύνουν τα βάρη στον πολίτη.
-Δημοσιονομικό χώρο για να βρούμε στην ανάπτυξη. Κονδύλια θα απελευθερωθούν για αναπτυξη και επένδυση από μικρομεσαίους.
-Αναδιανομή και μέτρα ώστε ο πλούτος να φτάσει στους μικρούς.
- Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς νέα δανεια
- Επενδυτικό πακέτο χρηματοδότησης

Επίσης, ο πρωθυπουργός επανέφερε το θέμα των κόκκινων γραμμάων που θέτει η κυβέρνηση.
«Δεν δεχομαστε την απορρύθμιση των εργασιακών σχεσεων περαιτέρω» τόνισε επανειλλημένα.

Επίσης αναφέρθηκε και στις συντάξεις: «Εχουμε διακηρύξει ότι δεν δεχομαστε την περικοπή συντάξεων. Ειμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα να λύσουν τα προβλήματα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού με νέες μελέτες που θα ενισχύσουν την αναδιανομή. Αυτοί που μας κουνουν το δάκτυλο για το ασφαλιστικό είναι αυτοί που τίναξαν το ασφαλιστικό στον αέρα με το psi».

Επίθεση στα ΜΜΕ και απολογισμός

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκανεσκληρή επίθεση στα ΜΜΕ, τη φωνή των δανειστών, όπως είπε και υπογράμμισε ότι και αυτοί θα λογοδοτήσουν. Επανέφερε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τόνισε ότι «οι ολιγάρχες βλέπουν τα συμφέροντα τους να απειλούνται. Δεν είναι τυχαία η επιθεση από τα ΜΜΕ ης διαπλοκής επειδή βλέπουν καταστροφή και χειρότερα μνημόνια. «Θα πληρώσουν για τις άδειες όση προπαγάνδα και να κάνουν» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Τέλος, αφού έκανε έναν απολογισμό των νομοσχεδίων που έχουν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης ανέφερε σε πανηγυρικό τόνο με το κοινό να χειροκροτεί ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει το δίκιο του λαού σε αυτό τον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα