Ένωση της Κύπρου ευχήθηκε ο Αβραμόπουλος!

Την ευχή όπως όλοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, να δουν σύντομα το νησί να ενώνεται και να γιορτάζεται από όλους τους Κυπρίους η επέτειος της ανεξαρτησίας του νησιού, διατύπωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της μεγάλης παρελάσεως που

πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ενώπιον του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του ίδιου και των μελών της Κυπριακής κυβερνήσεως, με την ευκαιρία της 53ης επετείου από την ανεξαρτησία του νησιού, βάσει των όρων της Συμφωνίας του Λονδίνου. Μια παρέλαση, στην οποία για πρώτη φορά δεν παρήλασαν μηχανοκίνητα τμήματα για λόγους οικονομίας, παρά μόνο πεζοπόρα.

«Μία ανεξαρτησία που κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με θυσίες, αγώνες και αίμα. Μία θυσία που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα βήματά μας. Από κοινού Ελλάδα και Κύπρος πορευόμαστε μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Να δούμε και πάλι το νησί σύντομα να ενώνεται και η ανεξαρτησία να γιορτάζεται για όλους ανεξαίρετα τους Κυπρίους με ενωμένο το νησί», τόνισε ο Δ.Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Υπουργός, απευθυνόμενος προς τον Κύπριο Πρόεδρο, τόνισε τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας εύχομαι από την καρδιά μου να είστε ο Πρόεδρος που θα γιορτάσει τον επόμενο χρόνο, εδώ στον ίδιο χώρο, την ενότητα του νησιού και τότε θα αποκτήσει βαθύτερο νόημα η ίδια η έννοια της ανεξαρτησίας. Χαιρετίζουμε σήμερα εξ ονόματος της Ελλάδας τους Κύπριους αδερφούς μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πορευτούμε μαζί και τελικά θα τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουμε αποδείξει, ότι έχουμε και τη δύναμη της ψυχής και το μυαλό και τη θέληση για να ξεπερνάμε δυσκολίες».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα