Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας διέσωσε ναυαγό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση έρευνας και διασώσεως (Search And Rescue/SAR) που πραγματοποιήθηκε από ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας χθες και ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα, Χθες, στις 11:09, ένα ελικόπτερο Super Puma

της 384 Μοίρας Ερεύνης-Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, με σκοπό τον εντοπισμό ακυβέρνητου ιστιοφόρου, καθώς και τη διάσωση αγνοούμενου, ο οποίος επέβαινε σε φουσκωτή λέμβο και αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κέας και Κύθνου.

Αρχικά, το συγκεκριμένο ελικόπτερο της ΠΑ εντόπισε το ακυβέρνητο ιστιοφόρο και ακολούθως αφού σημείωσε τη θέση επέστρεψε στη βάση του για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Την ίδια περίπου ώρα, στις 13:11’, ένα δεύτερο ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ απογειώθηκε από την 112 ΠΜ, εντόπισε τη φουσκωτή λέμβο, και με τη διαδικασία που προβλέπεται, στις 14:31’, περισυνέλεξε σώο τον αγνοούμενο σε απόσταση περίπου 10 ναυτικά μίλια Δυτικώς της Κύθνου και τον μετέφερε με ασφάλεια στην 112 ΠΜ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα